Ministar obrane Mario Banožić uputio je čestitku u povodu 27. obljetnice vojno-redarstvene operacije (VRO) Bljesak, poručivši kako je još u živom sjećanju taj prvi svibnja povijesne 1995., kada je došlo vrijeme preokreta u kojem je Bljesak najavio Oluju.

“S neskrivenom tugom, u molitvama se prisjećamo svih naših vojnika i redarstvenika koji su položili svoje živote u VRO Bljesak. Hvala im za viteštvo koje su pokazali”, poručio je Banožić.

Na dvadeset i sedmu obljetnicu vojno-redarstvene operacije Bljesak, Banožić je rekao da je još u živom sjećanju hrvatskog naroda taj prvi svibnja povijesne 1995., godine u kojoj je hrvatski vojnik i redarstvenik pokazao kako je sazrilo vrijeme preokreta –vrijeme u kojem je Bljesak najavio Oluju.

“Prepoznalo je hrvatsko vodstvo i hrvatski branitelji kako je došao trenutak da nama i svijetu pokažemo da nećemo trpjeti neprirodna stanja”, rekao je ministar.

Prisjetivši se stradalih, rekao je da se s neskrivenom tugom, u molitvama prisjećamo svih naših vojnika i redarstvenika koji su položili svoje živote i ostali primjer.

Sudionici VRO Bljesak zahvalio je na ponosu koji su nam donijeli, na duhu zajedništva, na vjeri da možemo dosegnuti najviše ciljeve.