BANDIĆEVE MJERE Ugostitelji ne moraju plaćati najam lokala i javnih površina za postavljanje terasa

21. listopada 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska BANDIĆEVE MJERE Ugostitelji ne moraju plaćati najam lokala i javnih površina za postavljanje terasa


Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik u utorak se sastao s ugostiteljima iz tog grada na temu problematike s provođenjim epidemioloških mjera, odnosno ‘preživljavanja’ i poslovanja u aktualnoj korona krizi.

Gotovo sve zahtjeve koje su stavili pred njega, Bandić je prihvatio.

– Ugostitelji i obrtnici, ponos i ogledalo našeg grada u uvjetima epidemije posluju otežano, uz značajan pad prometa. Ozbiljno je ugroženo oko 50.000 radnih mjesta. Nove mjere, na koje sam se već osvrtao dodatno su pogoršale ionako već tešku situaciju. Kako bi se očuvala radna mjesta i osigurao opstanak naših ugostitelja i obrtnika predložio sam Gradskoj skupštini donošenje Odluke o ublažavanju posljedica epidemije na poslovanje obrtnika i ugostitelja – poručio je nakon sastanka na svom Facebook profilu.

Dodao je kako je cilj rasteretiti ih u ovim teškim vremenima na način da Gradu Zagrebu ne moraju plaćati najam lokala i javnih površina za postavljanje terasa, a također sam predložio i smanjenje komunalne naknade za 30%.

Nakon današnjeg sastanka s Nacionalnom udrugom ugostitelja i Udruženjem ugostitelja Grada Zagreba, prijedlog odluke nadopunit ćemo i ukidanjem plaćanja poreza na potrošnju.

Mjere pomoći provodit će se dok traje epidemija, odnosno do stavljanja izvan snage Odluke o proglašenju epidemije bolesti COVID-19.

Facebook Comments