Antimaskeri i danas ispred škole u Kr. Toplicama. Fuchs: ‘Nema potrebe da horda, rulja upada u školu!’

13. rujna 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Antimaskeri i danas ispred škole u Kr. Toplicama. Fuchs: ‘Nema potrebe da horda, rulja upada u školu!’

Foto: Željko Hladika/Pixsell


Ispred Osnovne škole u Krapinskim Toplicama okupilo se u ponedjeljak desetak građana u znak potpore roditelju koji ne želi da mu dijete u školi nosi zaštitnu masku, a u školu je stigao i tim za psihološke krizne intervencije Ministarstva znanosti i obrazovanja te policija, pišu vijesti.hr

Učenik je u ponedjeljak došao na nastavu bez maske te nije pušten u školsku zgradu. Desetak građana došlo je pružiti potporu roditeljima protiv nošenja zaštitnih maski u školama.

Ravnatelj OŠ Krapinske Toplice Samson Štibohar razgovarao je s roditeljima, a za Hinu je izjavio da su o svemu razgovarali ponovno, kao i prošli tjedan.

“Zamolio sam ih i uputio, s obzirom na njihove želje da učenik ne nosi masku, da prvenstveno pokušaju ishoditi liječničko izuzeće nošenja maske. Roditelji navode da mu maska smeta. Smatram da je sve ovo nepotrebno i da nije smjelo eskalirati”, rekao je ravnatelj.

Osnovnu školu u Krapinskim Toplicama posjetio je i ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs.

“Škola je nažalost pretrpjela jedan nemili događaj koji sigurno nije ostavio utiske niti djeci, a sigurno da je ostavio određeno traumatsko iskustvo i ljudima koji rade u ovoj školi”, kazao je ministar obrazovanja Radovan Fuchs.

Događaji dovode u pitanje pohađanje škole djece, rekao je dalje, a za ono što se dogodilo kazao je da su to “čudna zbivanja”, koja kaže da ne bi znao drugačije nazvati ih.

“Konačno, po  zakonu o okupljanju i prosvjedovanju imamo jasno i glasno izrečeno da je zabranjeno svako okupljanje i prosvjedovanje pored i u, posebno u odgojno obrazovnim objektima, dječjim vrtićima i školama za vrijeme dok su djeca u objektima”, rekao je ministar:

“Sigurno nije bilo ugodno niti onim malima niti onim srednjima gledati provaljivanje, vrijeđanje. To je nedopustivo. To se ne smije i neće se događati u budućnosti. U izravnoj sam koordinaciji s ministrom unutarnjih poslova i policija će u skladu sa svojim ovlastima osigurati ono što je zakonom propisano.”

“U prvom redu je sigurnost djece, onda i nastavnika, a onda i sve ostalo”, dodao je.

Za mjere je rekao da će se korigirati ili pak ne “ovisno o razvoju situacije”.