Ante Raos: ‘Izbori nisu regularni jer većina izbornih mjesta nije prilagođena osobama s invaliditetom’

29. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Ante Raos: ‘Izbori nisu regularni jer većina izbornih mjesta nije prilagođena osobama s invaliditetom’


Ante Raos, osoba s invaliditetom kao kandidat Domovinskog pokreta na listi za X. izbornu jedinicu, podsjetio je kako u RH živi 512 tisuća osoba s invaliditetom koji zaslužuju biti ravnopravni članovi zajednice.

Raos drži da predstojeći izbori definitivno nisu regularni jer većina izbornih mjesta nije prilagođena osobama s invaliditetom, a isto tako smatra kako je teško sve osobe s invaliditetom obići kod kuće.

“Naš je cilj osobe s invaliditetom kroz humani sustav integrirati u društvo gdje će ih se pitati što, kako i gdje. Osobe s invaliditetom nisu problem, oni su potencijal i prilika  zajednice, kao što su to selo i mladi”, istaknuo je.

Ako se to spoji u zajedništvo i dovede do situacija koje će otvoriti mnoga radna mjesta, ustvrdio je, doći ćemo do toga da osobe s invaliditetom nisu ovisni o državnom proračunu, nego sami stvaraju svoju ekonomsku slobodu.

(Hina)