Ante Cvitković: U samoizolaciji mnogi zdravstveni radnici

8. travnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska Ante Cvitković: U samoizolaciji mnogi zdravstveni radnici

Pixabay


Ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije Ante Cvitković izvijestio je u srijedu da je u toj županiji u samoizolaciji 25 liječnika, 43 medicinske sestre i tehničara, tri spremačice, četiri inženjera, dva administratora te jedan laborant i vozač hitne pomoći.

Na koronavirus u županiji je pozitivno 18 osoba, a pet je slučajeva zabilježeno u posljednja tri dana, potvrđeno je u srijedu na konferenciji za novinare Županijskog stožera Civilne zaštite.

U bolnici je sedam pacijenata, a dva bi mogla uskoro biti puštena. Čeka se još pet nalaza.

Od 18 pozitivnih osoba na području županije šest je muškaraca i 12 žena. Najmlađe su dvije pacijentice u dobi od 18 i 19 godina, a najstarija ima 69 godina. Jedna je žena umrla.

“Novooboljeli pacijenti kontakti su od prije poznatih pozitivnih osoba”, rekao je Cvitković i još jedanput upozorio na “važnost distance jer je od 18 pozitivnih osoba devet kontakata unutar obitelji”.

Prema Cvitkovićevim riječima, u toj županiji dosad je na koronavirus testirano oko 550 osoba.

Ravnatelj Opće bolnice “Dr.Josip Benčević” u Slavonskome Brodu Josip Samardžić je rekao kako zdravstveni sustav u županiji – bez obzira na to što je iz te bolnice trenutačno u samoizolaciji 18 liječnika, 40 medicinskih sestara i tehničara, dva administratora i dvije spremačice – dobro funkcionira.

“Dio liječnika i medicinskih sestara na posao se vraća sutra”, dodao je Samardžić.

 

(Hina)

Facebook Comments