Zbog obilnih kiša i porasta vodostaja Kupe stotinjak vatrogasaca postavlja u dva karlovačka predgrađa, u Koritinji i u Brodarcima, brane od spremnika punjenih vodom, a u pomoć su im došli i vatrogasci iz Ogulina, Ozlja, Duge Rese, Barilovića, Draganića, Ribnika i Cetingrada te iz Međimurja.

Naime, kako stoji u priopćenju glavnog županijskog vatrogasnog  zapovjednika Gorana Frankovića sedam je  vatrogasaca s tri vozila stiglo u Karlovac iz Međimurske županije i to po zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika.

Intervencije uzrokovane visokim vodostajima bilježe se i na području Ozlja gdje je 15 vatrogasaca angažirano na ispumpavanju vode iz objekata, a trenutno na području Levkušja grade zečji nasip oko 10-ak kuća.

Na sjevernom dijelu županije vodostaj je sada u stagnaciji. U Kamanju je tijekom jutra 10-ak vatrogasaca postavilo zečje nasipe oko nekoliko kuća, a u Žakanju 25 vatrogasaca također su zečjim nasipima zaštitili objekte, ali bilježe i intervencije ispumpavanja vode iz objekata.

Vatrogasna zajednica Karlovačke županije na temelju zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika i danas pruža pomoć u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji gdje dva vatrogasca i jedno vozilo JVP grada Karlovca i jedan vatrogasac s jednim vozilom JVP Ogulin saniraju posljedice nevremena u Čazmi.