Udruga “Maslačak” Križevci organizirala je u sportskoj dvorani Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima 2. humanitarni koncert pod nazivom “Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi”. Koncert je organiziran s ciljem prikupljanja preostalih sredstava za nabavu kombi vozila za prijevoz članova Udruge na poludnevni boravak u okviru kojeg se provode rehabilitacijske aktivnosti za osobe s intelektualnim teškoćama te za prijevoz na sportska natjecanja i susrete sa drugim udrugama.

Koncertom su organizatori prodajom ulaznica i donacijama prikupili 17 tisuća kuna i ukupno je prikupljeno 203 tisuće kuna, a cijena novog kombi vozila je 220 tisuću kuna.

Potrebnih 17 tisuća danas su uplatili nezavisni članovi Skupštine Koprivničko-križevačke županije izabrani s liste Željka Lackovića i na taj način je prikupljeno 220 tisuća kuna i Maslačci mogu kupiti novi kombi.

Saborski zastupnik i predsjednik Kluba nezavisnih u Skupštini Koprivničko-križevačke županije Željko Lacković rekao je kako mu je drago da je pomoć otišla u prave ruke.

zeljko lackovic

– Pratim aktivnosti Udruge “Maslačak” i u razgovoru s prijateljem Željkom Picigom dobio sam informacije da će humanitarni koncert vjerojatno biti posljednja akcija kojom bi sredstva trebala biti prikupljena. Budući da je ipak nedostajalo još 17 tisuća kuna, nezavisni članovi Županijske skupštine rado su financijski podržali akciju Maslačaka i vjerujem da će im kombi puno pomoći u daljnjem radu – kazao je Lacković.

Predsjednica Udruge “Maslačak” Tamar Premuš nije krila sreću i zadovoljstvo. – Akcija je počela točno prije godinu dana humanitarnom koncertom 21. rujna u Križevcima pod nazivom “Udruzi Maslačak pomozi da svoj kombi vozi”, a akcija je bilo jako puno- kazala je uvodno Tamara Premuš.

premus

-Imali smo akciju prikupljanja starog papira, akciju čepova, humanitarna je bila utrka povodom Dana Grada Križevaca. Boćarski klub je donirao od svojeg održanog turnira. Zatim, KLK je organizirao aukciju slika, dio donacije za kombi je išao od moto utrke, a bio je i humanitarni koncert od Adventističke crkve.

Bilo ju mnogo privatnih donacija i puno tvrtki je pomoglo i  kad sve stavimo na papir objavit ćemo na svojim internet stranicama sve koji su pomogli- kazala je Tamara Premuš i zahvalila nezavisnim članovima Skupštine Koprivničko-križevačke županije na završnoj donaciji od 17 tisuća kuna.

premus

-Ne mogu vam opisati kako me je razveselila pomoć od Željka Lackovića, jer nakon humanitarnog koncerta razmišljali smo gdje još namaknuti 17 tisuća kuna. Hvala svima koji su došli na koncert, jer znam da smo možda ljudima bili malo “naporni”, ali zbilja smo željeli doći do tog našeg cilja. Kombi vozilo nam je prijeko potrebno i naši članovi su svaki dan pitali kad će taj kombi doći. Trebala nam je godina dana da dođemo do cilja i hvala – hvala svima- istaknula je.

Predsjednica Udruge na kraju je rekla kako je prvi sljedeći plan kupiti kombi, a onda će ga trebati osigurati, registrirati i trebat će za gorivo. – Bit će sad puno lakše, jer se ti troškovi mogu staviti u prijavu projekta. Vozilo bi trebalo biti 8+1 i koristit će se za poludnevni boravak, ići  ćemo po članove koji nisu u gradu, od prigradskih naselja do Kalnika.

Udruga djeluje 28 godina, a potrebe su postale svakodnevne. Naime, Udruga sudjeluje i na sportskim natjecanjima i druženjima. Surađujemo s udrugama iz Daruvara, Đurđevca, Bjelovara Koprivnice, Ludbrega i Čakovca – rekla je Tamara Premuš i još jednom zahvalila riječima veliko hvala.

prigorski.hr