Akademik Reiner ljut na oporbu: ‘To je nečuveno, nemoralno i politikantsko korištenje nečijeg teškog zdravstvenog stanja’

29. siječnja 2021. Autor: prigorski.hr Hrvatska Akademik Reiner ljut na oporbu: ‘To je nečuveno, nemoralno i politikantsko korištenje nečijeg teškog zdravstvenog stanja’

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL


Zastupnik HDZ-a akademik Željko Reiner prozvao je u petak oporbu da je iskoristila činjenicu da je jedan zastupnik saborske većine ozbiljno bolestan da bi srušila kvorum i onemogućila glasovanje o zakonu o obnovi od potresa i isključivome gospodarskom pojasu (IGP).

„To je nečuveno, nemoralno i politikantsko korištenje nečijeg teškog zdravstvenog stanja“, prozvao je Reiner kolege u saborskoj raspravi na slobodnu temu.

„Bez obzira kako je Bauk pokušao izvući SDP i ostatak oporbe, ostaje činjenica da su oni otišli iz Sabornice znajući za tešku bolest jednog zastupnika, likujući da većina nema dovoljno zastupnika, rekao je Reiner.

Arsen Bauk (SDP) najavio da je oporba spremna bilo kad glasovati o svim točkama, s tim da se na glasovanje stave i Mostove izmjene Zakona o HGK.

Reiner je prozvao i „mnogo onih“ koji su izašli iz dvorane i „odbili glasovati o IGP-u, a koji su godinama tvrdili da se zauzimaju za proglašenje isključivoga gospodarskog pojasa i navodno brinuli za hrvatske ribare.

Vrhuncem svega označio je činjenicu da je sva oporba napustila sabornicu kad se trebalo glasovati o zakonu kojim bi se omogućila obnova razorenog u potresima u Glini, Petrinji, Sisku.

„Građani toga kraja, Zagreba i Zagrebačke županije trebaju znati da oproba nije htjela glasovati za obnovu njihovih kuća što je jedno i žalosno“, izjavio je Reiner i pozvao građane da zapamte te činjenice.

Oporbi je poručio i da je njeno „izvlačenje“ da su izašli zbog zakona o HGK „lažno“. Mogli ste ostati i glasovati za obnovu i IGP, a onda biti protiv HKG, ali to niste učinili, rekao je oporbi.

Zastupnici oporbenih stranaka redom su odbili njegove prozivke, uzvraćaujući mu da je iznio niz neistina i uvreda.

„Ova monstruozna tvrdnja koju je Reiner iznio, nije njegova, to je osmišljeni HDZ-ov spin kojim se pokriva da ste izgubili većinu, sada se okrećete jednoj vrsti moralnog lešinarenja gdje mi tobože koristimo bolest jednog zastupnika“, rekao mu je Nino Raspudić (Most).

Nikola Grmoja pridružio se osudi Reinerova istupa, te otkrio da je govorio o Miroslavu Tuđmanu, koji je već tjednima u bolnici. Koristite bolesnog čovjeka, gospodina Tuđmana, kojeg svi u oporbi poštujemo da bi opravdali vlastiti poraz, Tuđman je u našim molitvama, želimo mu brzo ozdravljene“, rekao je Grmoja. (Hina)

Facebook Comments