­čľ╝´ŞĆ Zaplijenili vi┼íe od 30 kilograma marihuane, novac i automobil

2. srpnja 2020. Autor: prigorski.hr Crna kronika ­čľ╝´ŞĆ Zaplijenili vi┼íe od 30 kilograma marihuane, novac i automobil

Foto: Pu zg


Policijski slu┼żbenici Policijske uprave zagreba─Źke dovr┼íili su kriminalisti─Źko istra┼żivanje nad 52-godi┼ínjakom i 28-godi┼ínjakom zbog sumnje da su po─Źinili kazneno djelo ÔÇ×Neovla┼ítena proizvodnja i promet drogamaÔÇť.

Provedenim kriminalisti─Źkim istra┼żivanjem utvr─Ĺeno je da su osumnji─Źeni protivno odredbama Zakona o suzbijanju zlouporabe droga na zasad neutvr─Ĺen na─Źin, a radi daljnje preprodaje, nabavljali ve─çe koli─Źine konoplje tipa droga (marihuana), koju su potom dovozili u osobnom automobilu.

Na istom su u cilju skrivanja i prijevoza droge napravili preinake u vidu pretinca pogodnog za skrivanje droge, kao i u motociklu, a nakon ─Źega su drogu skrivali, vagali i prepakiravali u ku─çi na ─îrnomercu, da bi potom tako pripremljenu drogu preprodavali.

Obavljenom pretragom ku─çe na ─îrnomercu koju su koristili osumnji─Źeni, policijski su slu┼żbenici prona┼íli ukupno 26517 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u 33 paketa, 0,1 gram heroina, dvije digitalne vage s tragovima droge i pribor za pakiranje droge. Policijski slu┼żbenici su obavili i pretragu motocikla 28-godi┼ínjaka te su prona┼íli ukupno 5269 grama konoplje tipa droga (marihuana) pakirane u 5 paketa.

Tijekom kriminalisti─Źkog istra┼żivanja od osumnji─Źenog 52-godi┼ínjaka je oduzet novac te osobni automobil na kojem su prona─Ĺene prerade i preinake, dok je od 28-godi┼ínjaka oduzet novac za koji se sumnja da je pribavljen prodajom droge.

Nakon dovr┼íenog kriminalisti─Źkog istra┼żivanja osumnji─Źeni su predani pritvorskom nadzorniku, a kaznena prijava je podnijeta nadle┼żnom dr┼żavnom odvjetni┼ítvu.

Facebook Comments