🖼️ U povodu Dana državnosti položeni vijenci kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata

29. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 🖼️ U povodu Dana državnosti položeni vijenci kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata

Foto: Kc-kž županija/Grad Koprivnica


Povodom obilježavanja Dana državnosti Republike Hrvatske, u petak 29.svibnja  kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, na koprivničkom Florijanskom trgu svečano su položeni vijenci u spomen svim hrvatskim braniteljima i civilima stradalim u Domovinskom ratu.

Izaslanstvo Koprivničko-križevačke županije predvodio je župan Darko Koren koji je položio vijenac u pratnji zamjenika Darka Sobote i Ratimira Ljubića te predsjednika Županijske skupštine Željka Pintara.

Vijence su uz svečani postroj MUP-a Policijske uprave Koprivničko-križevačke položila i izaslanstva Područne jedinice Ministarstva hrvatskih branitelja te predstavnice udruga roditelja, udovica i djece hrvatskih branitelja, MORH-a i MUP-a koju je predvodio načelnik PU Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac, Grada Koprivnice na čelu s gradonačelnikom Mišelom Jakšićem i zamjenicama Melitom Samoborec i Ksenijom Ostriž te predstavnici županijskih udruga branitelja proizašlih iz Domovinskog rata.

Nakon minute šutnje za sve stradale i polaganja vijenaca te molitve, prisutnima se prigodnim riječima obratio župan Darko Koren koji je svim građanima Hrvatske te stanovnicima Koprivničko-križevačke županije čestitao Dan državnosti kazavši kako je ovoj prilici važno poslati simboličnu poruku zajedništva.

„Od ove godine Dan državnosti ponovno slavimo 30. svibnja kao jedan od najznačajnijih praznika kojim obilježavamo stvaranje suvremene države. Ovo je prilika zahvaliti se svima koji su najzaslužniji za stvaranje samostalne Republike Hrvatske, prije svega braniteljima i obiteljima stradalnika Domovinskog rata – kazao je.

Dodao je kako uz predstavnike regionalne i lokalne samouprave danas su u njihovom društvu bili i predstavnici Ministarstva branitelja, MORH-a i MUP-a, brojni pripadnici udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata te kako svi zajedno osjećaju poziv i potrebu za zajedništvom koji su preduvjet uspjeha i puta kojim Hrvatska kroči.

U kapeli svetog Florijana u Koprivnici je potom održana misa zadušnica koju je predvodio policijskim kapelan Policijske kapelanije Svetog Marka Križevčanina vlč. Ozren Bizek, a prisustvovali su joj zamjenik župana Ratimir Ljubić i predsjednik Županijske skupštine Željko Pintar, zamjenica gradonačelnika Grada Koprivnice Melita Samoborec, načelnik Policijske uprave Koprivničko-križevačke Vjekoslav Štimac sa suradnicima te predstavnici županijskih udruga branitelja i stradalnika iz Domovinskog rata, Ministarstva obrane Republike Hrvatske te Ministarstva unutarnjih poslova.

Facebook Comments