­čľ╝´ŞĆ Predstavljen Vodi─Ź kroz srednje ┼íkole za u─Źenike osmih razreda osnovnih ┼íkola Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije

22. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čľ╝´ŞĆ Predstavljen Vodi─Ź kroz srednje ┼íkole za u─Źenike osmih razreda osnovnih ┼íkola Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije


Gimnazija Fran Galovi─ç bila je doma─çin predstavljanja Vodi─Źa kroz srednje ┼íkole 2020./2021. Vodi─Ź je namijenjen svim u─Źenicima osmih razreda osnovnih ┼íkola na podru─Źju ┼żupanije, s ciljem lak┼íeg odabira nastavka srednjo┼íkolskog obrazovanja.

Darko Koren, ┼żupan Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije zahvalio se svim partnerima u ovom projektu.

– Nit vodilja izdavanja vodi─Źa je bila ta da se u─Źenici ┼íto kvalitetnije upoznaju s mogu─çnostima daljnjeg obrazovnog procesa u na┼íim srednjim ┼íkolama. Svi mi roditelji znamo da je to jedna populacija kojoj treba odre─Ĺena pomo─ç i sugestija u odabiru svojeg ┼żivotnog puta. ┼Żeljeli smo kroz ovakav jedna oblik dati u─Źenicima, ali i roditeljima ┼íto vi┼íe informacija – kazao je ┼żupan te istaknuo kako je vodi─Ź napravljen i u elektronskom obliku, a djelo je ┼żupanijskih slu┼żbi.

┼Żupan je pohvalio sve suradnike uklju─Źene u izdadu vodi─Źa, posebno pro─Źelnicu Anu Mu┼ílek za koju je istaknuo da je osmislila formu i sadr┼żaj vodi─Źa, ali i pro─Źelnicu Melitu Ivan─Źi─ç koja je dala tehni─Źku podr┼íku.

– Slijedi nam distribucija vodi─Źa u na┼íe osnovne ┼íkole. To je jedan zahtjevan posao kojega ─çe na┼íe slu┼żbe drugi tjedan odraditi – istaknuo je Koren.

Bo┼żo Bara─ç, tajnik Obrtni─Źke komore istaknuo je va┼żnost partnerstva svih institucija na ─Źelu sa ┼Żupanijom.

– Ovo je nastavak jedne pri─Źe koju smo zapo─Źeli pro┼íle godine kroz portal za strukovna zanimanja – kazao je Bara─ç te pohvalio sve uklju─Źene u projekt.

Naglasio je kako je va┼żno objedinjavanje svih srednjih ┼íkola s podru─Źja ┼żupanije na jednom mjestu.

U ime ravnatelja, prisutnima se obratio Vjekoslav Roboti─ç, ravnatelj Gimnazije Fran Galovi─ç koji je istaknuo da je najbitniji dio obrazovanja prijelazak iz primarnog u sekundarno obrazovanje.

– Za pretpostaviti je da ─çe vodi─Ź odraditi svoj dio posla u usmjeravanju u─Źenike u sve dobre ┼íkole u na┼íoj ┼íkoli, ┼íto pokazuju i rezultati na┼íih u─Źenika. Ravnatelji ovdje nisu konkurencija, ve─ç smo svi ovdje da ispromoviramo ono najbolje ┼íto imamo u svojim ┼íkolama, kako bi roditelji znali usmjeriti svoju djecu u srednjo┼íkolsko obrazovanje- istaknuo je Roboti─ç.

Facebook Comments