🖼️ Počele pripreme za Dane zlevanke u Svetoj Ani; mještani se udružili i uredili okoliš oko vodenice

19. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 🖼️ Počele pripreme za Dane zlevanke u Svetoj Ani; mještani se udružili i uredili okoliš oko vodenice


Mjesni odbor Svete Ane iz Đurđevca uz pomoć Udruge žena Svetojanke i članova DVD-a Sveta Ana organizirao je još radnu akciju uređenja svoga mjesta.

Svetojanke su uredile okoliš vodenice, obnovile bojom posude za cvijeće, te izradile novu atrakciju za posjetitelje – lutku od slame koja je dobila i svoje ime Mlinko, a nalazi se ispred vodenice.

Članovi DVD-a Sveta Ana sanirali su koš za kukuruz koji je bio u derutnom stanju te je prijetio da se sruši. Također su kod društvenog doma i bivšeg vodoskoka koje je pretvoren u veliku teglu za cvijeće ugradili slavine da bi članicama Udruge žena olakšali održavanje cvijeća preko ljetnih mjeseci.

Ovom radnom akcijom mještani Svete Ane započeli su s pripremama za ovogodišnje manifestacije Dan zlevanke i Dani Svete Ane 2020.

-Sadnjom 1300 sadnica cvijeća koje smo dobile od Grada Đurđevca započele smo s ovogodišnjim uređenjem našeg mjesta. Ove godine smo odlučile vodenicu malo sadržajno obogatiti te smo izradile lutku od slame te mu dale ime Mlinko. Do dana Svete Ane imamo u planu još izraditi dodatnih sadržaja, ali za sada neka to ostane još mala tajna – izjavila je Martina Račan, potpredsjednica mjesnog odbora i udruge žena koja je ujedno i idejni začetnik izrade lutke od slame.

Veljko Miletić, predsjednik mjesnog odbora Sveta Ana istaknuo je kako popuštanjem mjera zaštite od koronavirusa, članice i članovi udruga su se organizirali i započeli s uređenjem mjesta.

-U četvrtak su članovi DVD-a Sveta Ana pokosili križni put iza društvenog doma, te su danas nastavili s radovima u centru mjesta i kod vodenice. Krunoslav Račan je obnovio izvor u obližnjoj šumi kod vodenice, tako da smo dobili još jedan dodatni sadržaj u sklopu vodenice. Do Dana zlevanke i Svete Ane planiramo odraditi još par akcija tako da što bolje odradimo naše manifestacije, u nadi da će se do tada ukinuti i ostala ograničenja zbog koronavirusa –naglasio je predsjednik mjesnog odbora.

 

Facebook Comments