Odlukom ┼żupanijskog Kriznog sto┼żera korisnicima Doma za starije i nemo─çne osobe Koprivnica omogu─çen je izlazak iz doma.

Time je i zavr┼íila akcija Gradskog dru┼ítva Crvenog kri┼ża Koprivnica pomo─çi u kupnji namirnica stanarima u Domu za starije i nemo─çne osobe Koprivnica.

Zbog epidemije uzrokovane koronavirusom COVID 19 i strogih epidemioloških mjera stanarima Doma za starije i nemoćne osobe Koprivnica bilo je zabranjeno napuštanje zgrade doma pa nisu bili u mogućnosti otići do trgovine po potrepštine koje ne mogu nabavit u domu.

Kako bi olak┼íali starijim sugra─Ĺanima boravak u izolaciji, volonteri Gradskog dru┼ítva Crvenog kri┼ża Koprivnica dva puta tjedno, utorkom i petkom, od 26. lipnja do 31. srpnja 2020. godine, odlazili su u nabavku potrep┼ítina koje su stanari naru─Źili. U ukupno 11 odlazaka u kupnju namirnica sudjelovalo je 9 volontera koji su ostvarili 63 volonterska sata a kupljeno je vi┼íe od 300 paketa za korisnike doma.

Namirnice koje su naru─Źivali ┼íti─çenici doma bile su raznovrsne a najvi┼íe ┼żelja je bilo za kupnju vo─ça, povr─ça i slatki┼ía, a da je akcija bila uspje┼ína govore pohvale samih stanara te zadovoljna lica na┼íih volontera koji uvijek rado poma┼żu potrebitima.