­čľ╝´ŞĆ Malo vatrogasno natjecanje mlade┼żi DVD-a Draganovec

8. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čľ╝´ŞĆ Malo vatrogasno natjecanje mlade┼żi DVD-a Draganovec


Pandemija izazvana koronavirusom ovog ljeta promijenila je sve planove ─Źlanova DVD-a Draganovec iz Koprivnice, poglavito mlade┼żi koja nije mogla sudjelovati na ┼żeljno o─Źekivanim natjecanjima.

Da bi razbili monotoniju, u dru┼ítvu su 3. rujna 2020. godine organizirali svoje malo vatrogasno ÔÇ×natjecanjeÔÇť na vje┼żbali┼ítu u Draganovcu.

Mlade┼ż je bila podijeljena u dvije ekipe, slo┼żene su tri neobi─Źne staze u kojima su se nalazili elementi klasi─Źne vje┼żbe i ┼ítafetne utrke za mlade┼ż te su veoma marljivo uvje┼żbavali sve te elemente. Tijekom vje┼żbi u─Źili su kako konstruktivnom komunikacijom pou─Źiti druge da unaprijede svoj rad.

3_Draganovec

– Ovakav oblik vje┼żbe ne samo da je potaknuo njihov natjecateljski duh nego ima puno ostalih prednosti kao ┼íto je poticanje timskog rada, samoevaluacija i evaluacija drugih u istom timu, oboga─çivanje natjecateljskih iskustva konkretnim primjerima i sl. Kondicijski je tako─Ĺer bilo zahtjevno pa smo i u tome napredovali te su svi uspje┼íno savladali sve elemente zbog ─Źega ─çe u budu─çnosti mo─çi bez problema odraditi bilo koji dio staze i usko─Źiti na bilo koje mjesto, ako do─Ĺe do nepredvi─Ĺenih situacija ÔÇô rekla je Nikolina Pajski, zamjenica zapovjednika i voditeljica mlade┼żi.

6_Draganovec

Tijekom natjecanja, poštivanje svih epidemioloških mjera bilo je posebno naglašeno.

Dobrovoljno vatrogasno dru┼ítvo Draganovec osnovalo je 1994. godine nekoliko entuzijasta, vrijednih i nadasve nepokolebljivih pojedinaca koji su odlu─Źno krenuli u jedan, njima tada jo┼í nepoznat svijet.

Dru┼ítvo se bavi radom svih ekipa, no najvi┼íe pozornosti posve─çuje se radu s mlade┼żi.

Prvi istaknuti rezultati, vidljivi su ve─ç 2000., milenijske godine, plasmanom DVD-a Draganovec na Dr┼żavno prvenstvo u Vara┼żdinu sa ┼żenskom A ekipom.

5_Draganovec

Da su u┼íli u sam vrh hrvatskoga vatrogastva, govori i ─Źinjenica o broju plasmana i osvojenih visokih mjesta na dr┼żavnim natjecanjima i to: Pula mlade┼ż M i ┼Ż (2002.), ─Éakovo mlade┼ż M i ┼Ż, Osijek ┼żene A (2004.), Jastrebarsko mlade┼ż M i ┼Ż (2006.), Makarska mlade┼ż M i ┼Ż, Split ┼żene B (2008.), Zadar mlade┼ż ┼Ż i ┼żene B (2012.).

Da stoje uz rame s najboljima u Hrvatskoj, najbolje govori odlazak mu┼íke mlade┼żi 2005. godine u Vara┼żdin na vatrogasnu olimpijadu, pod budnim okom tada┼ínje trenerice i zapovjednice Danijele Piska─Ź koja je ujedno svojim anga┼żmanom pomicala granice ┼żenskog vatrogastva kao trenerica, natjecateljica, zapovjednica i sutkinja.

7_Draganovec

─îlanica DVD-a Draganovec Lana Bobovec bila je 2007. pozvana u ekipu mlade┼żi DVD-a Jal┼íevec Bre┼íki te je s tom ekipom nastupala na olimpijadi 2007. godine u ┼ávedskoj i 2009. godine u ─îe┼íkoj.

Zadnji plasman mlade┼żi na Dr┼żavno natjecanje bio je sa ┼żenskom ekipom 2014. godine, nakon kojeg dolazi do smjene generacija, ┼íto je za maleno mjesto od 400-tinjak ┼żitelja bio velik izazov. Unato─Ź tomu, nastavljaju osvajati mnoga druga natjecanja, a i redati odli─Źne rezultate sa ┼żenskom veteranskom ekipom koja se i ove, 2020. godine plasirala na Dr┼żavno natjecanje.

29_Draganovec

Na mjesto zapovjednika dolazi 2018. godine Mihaela Martinjak Lon─Źarek i od tada se kre─çe s novim idejama. Mihaela se bavi administrativnim poslovima, operativnim dijelom, osposobljavanjima, a ujedno je i vatrogasna sutkinja. Po─Źinje okupljanje nove ekipe i izbor kvalitetnih ljudi na klju─Źne pozicije unutar DVD-a. Vo─Ĺenje mlade┼żi preuzela je Nikolina Pajski, koja je nakon samo dva mjeseca rada na zadnjem ┼Żupanijskom natjecanju s mu┼íkom ekipom ostvarila peto mjesto. Rad s djecom preuzima Marsela Nemec, a Danijela Piska─Ź Horvat voditelj je ┼żenskih A i B ekipa.

30_Draganovec

 

”Iako je DVD Draganovec prete┼żno natjecateljsko dru┼ítvo i broji najvi┼íe ┼żenskih aktivnih ─Źlanova, na┼íi ─Źlanovi Upravnog odbora Zlatko Hir┼żin, Matija ┼áturbek te predsjednik Sini┼ía Nemec uvijek su tu i nesebi─Źno poma┼żu, poglavito kod intervencija ispumpavanja i prepumpavanja bunara, otklanjanja sru┼íenih stabala te sanacija ┼ítete kod posljedica poplava i drugih vremenskih nepogoda” ÔÇô rekla je zapovjednica DVD-a Draganovec Mihaela Martinjak Lon─Źarek.

33_Draganovec

U sklopu operativnog tima su i dva operativca koji su zavr┼íili te─Źaj za bolni─Źare: Aleksandra Medvari─ç i Melita ┼áeb.

Mnogo toga ne bi bilo mogu─çe ostvariti bez podr┼íke Vatrogasne zajednice Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije i Vatrogasne zajednice Grada Koprivnice, koja je neupitna.

Novi su izazovi pred svim ─Źlanovima DVD-a Draganovec, a oni su ih spremni prihvatiti.

2_Draganovec 32_Draganovec 31_Draganovec 28_Draganovec 27_Draganovec 26_Draganovec 25_Draganovec 24_Draganovec 23_Draganovec 22_Draganovec 21_Draganovec 20_Draganovec 19_Draganovec 18_Draganovec 17_Draganovec 16_Draganovec 15_Draganovec 14_Draganovec 13_Draganovec 12_Draganovec 11_Draganovec 10_Draganovec 9_Draganovec 8_Draganovec 4_Draganovec

Izvjestitelj
VZ Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źke ┼żupanije
Krešimir Juratović