­čľ╝´ŞĆ DVD Bilokalnik ponosan na status dobrovoljnog vatrogasnog dru┼ítva u industriji, lani su bili vrlo aktivni

20. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čľ╝´ŞĆ DVD Bilokalnik ponosan na status dobrovoljnog vatrogasnog dru┼ítva u industriji, lani su bili vrlo aktivni


Dobrovoljno vatrogasno dru┼ítvo u industriji Bilokalnik odr┼żalo je u petak 57. izvje┼ítajnu godi┼ínju skup┼ítinu.

Iako po broju mali (imaju 28 ─Źlanova) ovaj DVD vrlo je aktivan na svim podru─Źjima, a neprekidno rade i na pove─çanju broja ─Źlanova pa su ove godine u─Źlanili dva nova ─Źlana. Skup┼ítinu je vodio zapovjednik Davor Rus, a sva izvje┼í─ça i planovi izlo┼żeni na skup┼ítini prihva─çeni su jednoglasno.

Od lanjski aktivnosti izdvojili su jedan manji po┼żar u pogonu Bilokalnik-IPA koji je uga┼íen ve─ç u po─Źetnoj fazi te su pritom naglasili va┼żnost prevencije kao osnove svake za┼ítite od po┼żara te ─Źinjenicu da su osposobljeni vatrogasci u jednoj papirnoj industriji kao ┼íto je Bilokalnik od presudne va┼żnosti.

Lani su ─Źlanovi DVD-a Bilokalnik sudjelovali u vje┼żbama te su nastupili i na gradskom i ┼żupanijskom vatrogasnom natjecanju. S drugim DVD-ovima u sklopu VZG-a Koprivnice sudjelovali su u brojnim aktivnostima tijekom godine te aktivno sudjelovali u aktivnostima prevencije i za┼ítite od po┼żara u tvrtki iz koje poti─Źu.

I dalje ─çe raditi na uklju─Źivanju novih ─Źlanova, sudjelovati na natjecanjima te biti aktivni u svim doga─Ĺanjima zajedno s Vatrogasnom zajednicom grada Koprivnice. Cilj im je i ove godine podizati svijest o va┼żnosti preventive, a planiraju i daljnje osposobljavanje svojih ─Źlanova.

Ines ┼átefani─ç, tajnica Vatrogasne zajednica grada Koprivnice, uru─Źila je uvjerenja o osposobljavanju, i to Danijelu Lupinski i ┼Żeljku Krnjaku koj su osposobljeni za specijalnost ‘strojar u vatrogastvu’ te ┼Żeljki Ujlaki Markovi─ç i Ninoslavu Mesaru koji su stekli zvanje vatrogasnih do─Źasnika prve klase.

Okupljene je pozdravila dogradona─Źelnica Ksenija Ostri┼ż, po─Źasna ─Źlanica DVD-a Bilokalnik, koja je istaknula va┼żnost dobrovoljnih vatrogasaca za Koprivnicu.

Ines ┼átefani─ç u ime Vatrogasne zajednice grada Koprivnice okupljenima je ─Źestitala na dobrom radu i rezultatima DVD-a, potaknula ih da i dalje rade na dobrobit DVD-a, tvrtke u kojoj rade i grada u kojem ┼żive te im uru─Źila prigodni poklon.

─îlanovima DVD-a Bilokalnik i njihovim gostima obratio se i ┼Żeljko Cvrtila iz JVP-a Koprivnica koji je naglasio va┼żnost suradnje dobrovoljnih i profesionalnih vatrogasaca, pogotovo kada se radi o industriji u kojoj je uvijek potrebna poja─Źana za┼ítita od po┼żara.

  • Tekst i fotografije:
  • Sonja Marki─ç,
  • izvjestiteljica VZG Koprivnica
Facebook Comments