🖼️ Đurđevački mališani ponovno “zagospodarili” vrtićem Maslačak

23. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno 🖼️ Đurđevački mališani ponovno “zagospodarili” vrtićem Maslačak


Vrtićarci su se vratili vrtiću i prijateljima te svakodnevnim aktivnostima, u malo izmijenjenim okolnostima.

Tako se u vrtiću Maslačak u Đurđevcu formiralo 9 odgojnih skupina, što djeci nije nimalo zasmetalo.

Iz vrtića su poručili kako je djeci trebalo kraće vrijeme da se ponovno prilagode na dnevni ritam.

-Uz igre didaktičkih materijalom, razgledavanje slikovnica, male tjelesne aktivnosti, igre na zraku polaznici jaslica, brzo su prevladali adaptacijski period i opet veselo i razigrano jure po svojim prostorijama. Naglasak u radu stavlja se na životno-praktične i radne aktivnosti što znači da se velika pažnja posvećuje osobnoj higijeni i higijeni prostora – kazali su iz vrtića te su dodali kako odgojiteljice razgovorom i prigodnim pričama proširuju dječju spoznaju o virusu i njegovim posljedicama.

Vrtićke skupine provode brojne aktivnosti u centru kuhinje, građenja te centru s didaktičkim materijalima, a najviše ih vesele likovne aktivnosti i boravak na vrtićkom igralištu.

-Situacija koja se događa oko nas nije ostala iza nas ili pak nespomenuta. Djeca su upućena, razgovaraju o virusu koji nas je zadesio i svjesni su kako higijenom možemo spriječiti širenje istog. Mališani su zbilja jako sretni što su se ponovo okupili jer im je nedostajao vrtić, a još više prijatelji i zajedničko igranje. Nastavljamo s redovnim radom, provođenjem projekata i aktivnosti te učenjem i odgovaranjem na znatiželjna dječja pitanja- rekla je Marija Čupen Tomica, ravnateljica vrtića.

Facebook Comments