🖼️|🎦 PRAKTIČNA NASTAVA NA VISOKOM GOSPODARSKOM UČILIŠTU U KRIŽEVCIMA “Puno sam naučio na VGUK i od posebnog značaja mi je praktična nastava”

26. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Vijesti 🖼️|🎦 PRAKTIČNA NASTAVA NA VISOKOM GOSPODARSKOM UČILIŠTU U KRIŽEVCIMA “Puno sam naučio na VGUK i od posebnog značaja mi je praktična nastava”


Nakon pandemije koronavirusa stvari se postepeno vraćaju u normalu. Tako je i s praktičnom nastavom na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima koja se obavlja i u ratarskom i u stočarskom dijelu.

Dr.sc. Marcela Andreata-Koren kazala nam je kako su praktičnu nastavu s veseljem dočekali studenti i profesori.

– Živost je karakteristika Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima zbog velikog broja sati prakse i napokon se vratilo sve u normalu. Praksa je krenula po preporukama 11. svibnja pojedinačno, a danas se poklopilo da su na praksi studenti prve i druge godine, a nekoliko studenata je i na završnoj praksi – kazala je i napomenula kako će se studenti praktičnim radom lakše snaći na tržištu rada.

– Razumjeti ono što učiš, to je karakteristika Visokog gospodarskog učilišta u Križevcima, jer studenti kad uče teoriju mogu vidjeti i vani i to im želimo pokazati. Studenti kad završe studij vide kakvo je bogatstvo praktična nastava i u prijateljskom odnosu s profesorima studenti mogu potvrditi da sve što uče mogu pitati na praksi – kazala je Andreata-Koren.

Dodala je kako im je važno da studenti razumiju poljoprivredu, da se kroz tri godine odluče što će raditi i da vide različite aspekte poljoprivrede te kako u Križevcima žele studirati i studenti izvan hrvatskih granica.

– Jedan student iz Ugande želi upisati VGUK. Ima dosta studenata izvan Hrvatske, a ponosni smo što naši studenti idu također vidjeti kako se vani radi. Brojni francuski studenti su bili kod nas, studenti iz Španjolske, BIH i Crne Gore – istaknula je.

Student Leonardo Pintić iz Treme Dvorišće rekao nam je kako je pola njegovi rodbine studiralo na Visokom gospodarskom učilištu u Križevcima.

– Četvrta sam generacija koja se bavi poljoprivredom. Bavimo se ratarstvom i stočarstvom, odnosno tovom junadi, a bavimo se i mljekarstvom jer imamo i krave. ne prodajemo sireve, već mlijeko prodajemo Dukatu. Završio sam srednju tehničku školu, a to sam završio na pritisak roditelja i to me baš nije zanimalo – poručio je Pintić.

Napomenuo je kako je upisao Visoko gospodarsko učilište da stekne nova znanja i da se ne zatrgne gospodarstvo.

– Brat je završio za kuhara i otišao drugim putem, a ja planiram ostati raditi kod kuće. Puno sam naučio na VGUK i od posebnog značaja mi je i praktična nastava – rekao je.

Facebook Comments