­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Nezavisna lista ┼Żeljka Lackovi─ça predstavila se u Marku┼íevcu: ‘Za razliku od drugih, imamo obraza pojaviti se me─Ĺu ovim ljudima i ponuditi im konkretnu pomo─ç”

30. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Hrvatska ­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Nezavisna lista ┼Żeljka Lackovi─ça predstavila se u Marku┼íevcu: ‘Za razliku od drugih, imamo obraza pojaviti se me─Ĺu ovim ljudima i ponuditi im konkretnu pomo─ç”


Kandidacijska lista ┼Żeljko Lackovi─ç – Nezavisna lista, Narodna stranka ÔÇô Reformisti, Hrvatska selja─Źka stranka bra─çe Radi─ç, Nezavisni seljaci Hrvatske i Hrvatska demokr┼í─çanska stranka predstavili su se u utorak u┬áMarku┼íevcu.

U fokusu konferencije za medije bilo je rje┼íavanje pitanja sanacije podru─Źja pogo─Ĺenih potresom.

┼Żeljko Lackovi─ç, nositelj liste istaknuo je kako su se okupili u Marku┼íevcu jer smatraju da je izostala kvalitetne reakcije Vlade i svih oblika javnih vlasti u Hrvatskoj povodom potresa od 22. o┼żujka.

Obratili su se ┼Żeljko Lackovi─ç, Branko Hrg, Ratko ─îa─Źi─ç i voditelj volonterskih akcija sanacije posljedica od potresa Romeo Carek.

Lackovi─ç je naglasio kako smatraju da je izostala adekvatna reakcija zajednice, vlade i svih oblika javnih vlasti nakon potresa 22. o┼żujka. ─îa─Źi─ç se nadovezao kako se pokazalo da je Hrvatska zemlja korupcije zbog ─Źinjenice da su se politi─Źki interes i organiziranje pokazali najva┼żnijima, a onemogu─çilo se dono┼íenje konkretne odluke za rje┼íenje o┼íte─çenja.

– Koliko smo do sad vidjeli ostali daju svoja rje┼íenja iz salona i ureda i ova na┼ía koalicijska formacija je i garant da ─çe se ovdje rije┼íiti ono ┼íto je nastalo kao posljedica potresa. S nama je prisutan i Romeo Carek koji je osnovao udrugu da bi rje┼íavali, zamislite kao Udruga ono ┼íto su trebali Vlada i Grad Zagreb – kazao je.

Podsjetio je kako su skupili u ─Éur─Ĺevcu dva kamiona gra─Ĺevinskog materijala s kojim su sanirana prva o┼íte─çenja te su ponudili i stambeno zbrinjavanje za 10-ero obitelji koji nisu mogle ostati u svojim domovima.

 

Branko Hrg istaknuo je kako su mnogi ljudi ostali bez krova nad glavom.

– Pred nama su obitelji koje imaju ku─çe u kojima vi┼íe ne mogu ┼żivjeti. Potres nas je pogodio 22. o┼żujka, a ve─ç smo u sedmom mjesecu. Kada ─çe krenuti obnova? Svjedo─Źimo jako neodgovornim potezima ÔÇô zakazale su i lokalna i sredi┼ínja vlast i zajednica. Nismo trebali krenuti u izborne igre dok se ne pobrinemo za ljude – rekao je Hrg isti─Źu─çi kako se novac trebao usmjeriti prema ljudima kojima je nu┼żna obnova domova, umjesto na organizaciju izbora.

Zaklju─Źio je i kako je fokus o problematici potresa usmjeren na centar Zagreba dok se podru─Źja oko epicentra marginaliziraju.

– Ova se podru─Źja klasificiraju kao periferija i razgovara se samo o centru Zagreba, no i periferija zahtijeva pozornost i sanaciju. Iz tog smo razloga odlu─Źili izi─çi s na┼íom nezavisnom listom koja je neoptere─çena i samostalna. ┼Żelimo rije┼íiti ovo pitanje i smatramo da ─çe potporu dobiti samo ona vlada koja ─çe rje┼íavati stvarne probleme gra─Ĺana -zaklju─Źio je.

Facebook Comments