­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Nastavljena sezona Plazma Sportskih igara mladih

25. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Lokalni sport ­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Nastavljena sezona Plazma Sportskih igara mladih


U Hrvatskoj, nova sezona Plazma Sportskih igara mladih zapo─Źela je u sije─Źnju Coca-Cola Cup turnirima u nogometu, rukometu i Kinder turniru u ko┼íarci.

Potom su u o┼żujku odr┼żane Turneje radosti u 6 gradova, sportsko-edukativna doga─Ĺanja u kojima se djeca natje─Źu u grani─Źaru i atletici i bore za plasman na dr┼żavnu zavr┼ínicu.

Nakon stanke u o┼żujku mnogobrojne manifestacije i turniri su momentalno otkazani i preba─Źeni na slijede─çu godinu, tako da su Plazma Sportske igre mladih jedna od rijetkih svjetskih manifestacija koja je ovaj vikend dana nastavila svoju sezonu.

”Nakon pauze uzrokovane Corona virusom veseli me opet vidjeti djecu kako nastupaju, tako─Ĺer sam prezadovoljan vidjev┼íi koliko su djeci Igre nedostajale. Igre ─çemo svakako dovesti do samog kraja, odradit ─çemo sva natjecanja pa i samo finalno natjecanje u Splitu i nadam se me─Ĺunarodno finale.

┼Żelim pohvaliti Vladu Republike Hrvatske koja je i pokrovitelj Plazma Sportskih igara mladih, posebno bih istaknuo suradnju s Minstarstvom unutarnjih poslova na ─Źelu s ministrom Bo┼żinovi─çem koji je i na ─Źelu Nacionalnog sto┼żera.

Zahvaljuju─çi tome, kao i cijela Hrvatska imali smo pravovremene informacije. Nadamo se da ─çe mjere popu┼ítanja iz dana u dan bit sve ve─çe kako bi i roditelji mogli do─çi gledati svoju djecu, zajedno sa prijateljima djece koja nastupaju” istaknuo je Zdravko Mari─ç, predsjednik Plazma Sportskih igara mladih.

NK Mladost u Petrinji ugostio je u petak najbolje mlade nogometa┼íe iz Sisa─Źko-moslava─Źke ┼żupanije, a Coca-Cola Cup turnir otvorili su Davor Ivi─ç, predsjednik Nogometnog saveza Sisa─Źko-moslava─Źke ┼żupanije i predstavnici Grada Petrinje.

Plamen Igara u subotu zapaljen je u parku Eugena Kvaternika u Bjelovaru, a ujedno okupio i najbolje ┼íahiste ┼żupanije.

Igre u Bjelovaru otvorio je Igor Brajdi─ç, zamjenik gradona─Źelnika Bjelovara zajedno s predstavnicima Plazma Sportskih igara mladih.

Oba doga─Ĺanja organizirana su u skladu s uputama i mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Civilnog sto┼żera RH, nisu okupila vi┼íe od 40 sudionika u isto vrijeme, svim sudionicima prije ulaska u podru─Źje odr┼żavanja je izmjerena temperatura, izvr┼íili su obaveznu dezinfekciju i registraciju, te su koristili maske uz upute o propisanom dr┼żanju socijalne distance.

Sve Turneje radosti Plazma Sportskih igara mladih imaju i edukativan karakter, tako da su u Bjelovaru najmla─Ĺi stanovnici grada sudjelovali i u edukativnoj kampanji koju Igre provode u suradnji s Nacionalnim programom za sigurnost cestovnog prometa Ministarstva unutarnjih poslova.

Edukacija djece i mladih izrazito je va┼żan segment Igara. Od ove godine Igre su u suradnji s UEFA pokrenule kampanju promocije ┼żenskog nogometa, a na svim doga─Ĺanjima redovito djecu educiraju o va┼żnosti recikliranja i samoodr┼żivosti. Kroz teku─çi projekt ”Youth Sports Fair Chance” u sklopu Erasmus+ Sport programa Europske Unije u partnerstu sa 6 zemalja provode edukacije profesora tjelesnog odgoja te osnovno┼íkolske djece o va┼żnosti pravilnog navijanja na sportskim terenima, jednakosti i borbi protiv diskriminacije

Natjecanja u sklopu Igara nastavit ─çe se ovaj tjedan diljem Hrvatske dok ─çe sve─Źano otvaranje Igara odr┼żati 12. lipnja u Prelogu.

Plazma Sportske igre mladih najve─ça su amaterska sportska manifestacija u Europi i svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 24 godine svjedo─Źi kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove i stvoriti jedinstven brend koji su prepoznale i podr┼żale mnogobrojne svjetske institucije, vrhunski sporta┼íi i du┼żnosnici, ali i sponzori.

Naju┼żi organizacijski tim Plazma Sportskih igara mladih u Hrvatskoj broji 13 suradnika i 700 koordinatora i voditelja na terenu u statusu vanjskih suradnika koji godi┼ínje organiziraju vi┼íe od 250 kvalifikacijskih turnira u 10 Sportskih disciplina ( Coca- Cola Cup u nogometu, mali nogomet, Kinder turnir u ko┼íarci, turnir u rukometu, odbojka, Hrvatska po┼íta Cup u tenisu, stolni tenis, turnir u odbojci na pijesku, ┼íah, grani─Źar i atletika) vi┼íe od 30 jednodnevnih sportsko-edukativnih doga─Ĺanja u sklopu Turneje radosti, dr┼żavne zavr┼ínice u Savudriji i Splitu, me─Ĺunarodnu zavr┼ínicu u Splitu te sve─Źana otvaranja i zatvaranja Igara. Igre su trenutno aktivne u 3 zemlje: Hrvatskoj, Srbiji i Bosni i Hercegovini u ─Źijim sustavima godi┼ínje sudjeluje vi┼íe od 200.000 djece i mladih.

Facebook Comments