­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Na ┼áoderici predstavljena “Resica”, ─Źamac za ko┼ínju vodenog bilja

20. svibnja 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čľ╝´ŞĆ|­čÄŽ Na ┼áoderici predstavljena “Resica”, ─Źamac za ko┼ínju vodenog bilja


Na jezeru ┼áoderica danas je predstavljena Resica, ─Źamac za ko┼ínju vodenog bilja. Iako resa sama po sebi nije opasna, ona je veliki problem zbog neugodnosti koju izaziva kod brojnih kupa─ça.

Ivan Saboli─ç, na─Źelnik Op─çine Legrad istaknuo je kako je ─Źamac hrvatski proizvod.

– ─îamac je uzet na lizing, vrijednost je 473 tisu─çe kuna koji ─çe se otpla─çivati na 5 godina. Nositelj lizinga je Lekom grad tvrtka u vlasni┼ítvu Op─çine Legrad koja se bavi ure─Ĺenjem okoli┼ía u Op─çini – istaknuo je Saboli─ç.

Ratimir Ljubi─ç, do┼żupan Koprivni─Źko-kri┼żeva─Źki podsjetio se slavnih vremena ┼áoderice, naglasiv┼íi kao se nada da je nabavka ovog vozila vra─Źanje starog sjaja ┼áoderici.

-┼áetnjica i sva druga ulaganja su znak da ima dobre volje za revitalizacijom na┼íeg Podravskog dragulja. ┼Żupanijska turisti─Źka zajednica u suradnji s Op─çinom Legrad svake godine organizira brojne sadr┼żaje koji polako vra─Źaju ljude ┼áoderici – kazao je Ljubi─ç.

Istaknuo je kako se nada da će Šoderica povratiti stari sjaj kakav je imala u prošlosti.

Kristina So─Źev, pomo─çnica direktora ┼żupanijske Turisti─Źke zajednice zahvalila je za sva ulaganja Op─çine Legrad u ┼áodericu.

-Ljeto na ┼áoderici bi trebalo biti ove godine 6. po redu. Zbog koronavirusa sva ogla┼íavanja i pripreme malo kasne, ali vjerujem da ─çe i to krenuti. Vjerujem da ─çe i ovaj ─Źamac doprinijeti ve─çoj posje─çenosti, jer prije svega glavni motiv dolaska ovdje je voda – istaknula je So─Źev.

Goran ┼Żugec, direktor firme Flammifer ─Źiji je ─Źamac proizvod istaknuo je kako mu je drago da su upravo njegu firmu prepoznali kao partnera za rje┼íavanje rese.


– Ovo je jedan vrlo slo┼żeni proizvod. Ovaj ─Źamac omogu─çava ko┼ínju rese, lopo─Źa i ostalog vodenog bilja na dubini do dva metra. ─îamac je izra─Ĺen od brodske aluminijske legure, ve─ç se nekoliko ovakvih ─Źamaca koristi u Hrvatskoj – istaknuo je ┼Żugec.

 

Facebook Comments