🖼️|🎦 Križevčanka Vesna Kovač radi na hrvatskom projektu stoljeća – Pelješkom mostu te poručuje mladima: Vjerujte u sebe i svoje znanje

17. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Intervjui 🖼️|🎦 Križevčanka Vesna Kovač radi na hrvatskom projektu stoljeća – Pelješkom mostu te poručuje mladima: Vjerujte u sebe i svoje znanje


Ne treba posebno naglašavati kako je Pelješki most, kojega možemo nazvati i most zvan čežnja, hrvatski projekt stoljeća, vrijedan preko 2 milijarde kuna, a čime će Hrvatska biti u potpunosti povezana.

Posao je dobio kineski konzorcij China Road and Bridge Corporation, a dio tima koji radi na ovom mega projektu i Križevčanka Vesna Kovač, diplomirana inženjerka geodezije, a koja ima i svoj ured u Križevcima. Naime, na Pelješkom mostu Vesna je glavna geodteksa inženjerka. -Zajedno sa kineskim geodetskim timom vršimo sve geodetske radove tijekom izgradnje mosta. Naš Ured ujedno vrši kontrolu i ovjeru te smo, zapravo odgovorni za sve radove na mostu. -pojašnjava Vesna.

-Velika je to odgovornost, ali i ujedno izazov. Slobodno mogu reći da je ovo projekt mojeg života, ali i cijele države. – ističe te dodaje:

-Suradnja s kolegama Kinezima je odlična, jer kada je u pitanju struka i posao mi se razumijem, bez obzira kojim jezikom govorili. -kaže Vesna, koja je skoro dvije godine na Pelješcu.

-Ostajemo s Kinezima do kraja izgradnje mosta i u jednu ruku smo ponosni što je upravo naš Ured dio najvećeg projekta u državi. – kazala je Vesna te na kraju razgovora uputila i poruku mladima: – Vjerujte u sebe i svoje znanje. – zaključila je Vesna.

Foto/video: Vesna Kovač

Facebook Comments