­čÄŽU─Źenici Srednje ┼íkole Koprivnica osvojili 3. mjesto na me─Ĺunarodnom natjecanju za film

4. lipnja 2021. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čÄŽU─Źenici Srednje ┼íkole Koprivnica osvojili 3. mjesto na me─Ĺunarodnom natjecanju za film


U─Źenici Srednje ┼íkole Koprivnica, pod mentorstvom prof. Marije Gabelice, osvojili su 3. mjesto na me─Ĺunarodnom natjecanju Centrope za film “┼Żidovsko groblje u Koprivnici” u kategoriji hrvatskih ┼íkola.

U nastanku filma sudjelovali su u─Źenici 3. c, 3. h i 2. h razreda: Gabriela Lon─Źar, Lucija Indir, Bruno Ostri┼ż, Viktorija Juri┼ía i Tin Stubi─ç. Tako─Ĺer osvojili su i po─Źasnu nagradu za bro┼íuru koju je izradila u─Źenica Lucija Indir.

Me─Ĺunarodno natjecanje za mlade ÔÇ×Lokalna ┼Żidovska grobljaÔÇť odr┼żano je u organizaciji Centrope i ESJF European Jewish Cemeteries Initiative u kojoj se sudjelovalo 7 zemalja (Hrvatska, Litva, Ukrajina, Ma─Ĺarska, Poljska, Gruzija, Slova─Źka).

Natjecanje je bilo u tri kategorije: film, bro┼íura i web stranica. S obzirom da su pri─Źe univerzalne i povezuju na┼íe europske zemlje cilj je mapiranje i o─Źuvanje zaboravljene ┼żidovske ba┼ítine u lokalnim zajednicama.

Brošura: https://bit.ly/34MMKXr

Facebook Comments