­čÄŽ Projektom Spona vrijednim 1,4 milijuna kuna do┼íkolovano 100 nezaposlenih osoba

4. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čÄŽ Projektom Spona vrijednim 1,4 milijuna kuna do┼íkolovano 100 nezaposlenih osoba

04.09.2020., Veliko Trojstvo - Odrzana zavrsna konferencija europskog projekta 'Spona'. Rijec je o projektu vrijednom 1, 4 milijuna kuna kojim je u zadnje dvije godine kroz razne programe bilo obuhvaceno 100 dugotrajno nezaposlenih osoba, medju kojima su bili i pripadnici romske nacionalne manjine te osobe s invaliditetom. Photo:Damir Spehar/PIXSELL


Bjelovarsko-bilogorska ┼żupanija trenutno ima ugovorenih europskih projekata u vrijednosti 700 milijuna kuna, a jedan od njih je i projekt ÔÇ×SponaÔÇť koji je uspje┼íno priveden kraju.

Zavr┼ína konferencija projekta odr┼żana je u petak u Velikom Trojstvu.

Rije─Ź je o projektu vrijednom 1.4 milijuna kuna koji se provodio protekle dvije godine, a partneri Bjelovarsko-bilogorskoj ┼żupaniji su bili Udruga invalida Bjelovar, Udruga osoba s invaliditetom Daruvar, Bjelovarski centar za razvoj civilnog dru┼ítva i Udruga Lovari- Romska ku─ça.

Projektom ÔÇ×SponaÔÇť bilo je obuhva─çeno 100 dugotrajno nezaposlenih osoba, me─Ĺu kojima su bili i pripadnici romske nacionalne manjine te osobe s invaliditetom.

Besplatnim radionicama i edukacijama koje su se provodile u sklopu projekta polaznicima je omogu─çeno da budu konkurentniji na tr┼żi┼ítu rada, da lak┼íe prona─Ĺu posao, a pru┼żene su im i ve─çe mogu─çnosti za smanjenjem socijalne isklju─Źenosti i marginalizacije.

Facebook Comments