­čÄŽ Postignut dogovor na razini Bjelovarsko-bilogorske ┼żupanije o po─Źetku nove ┼íkolske godine

1. rujna 2020. Autor: prigorski.hr Sjeverozapadno ­čÄŽ Postignut dogovor na razini Bjelovarsko-bilogorske ┼żupanije o po─Źetku nove ┼íkolske godine


Nova ┼íkolska godina samo ┼íto nije po─Źela, a u njoj ─çe 10.320 u─Źenika u 36 osnovnih i srednjih ┼íkola kojima je osniva─Ź Bjelovarsko-bilogorska ┼żupanija nastavu poha─Ĺati sukladno preporukama vezanim uz suzbijanje pandemije koronavirusa.

Zahvaljuju─çi sustavnom ulaganju Bjelovarsko-bilogorske ┼żupanije u svoje ┼íkole, ve─çina ┼íkola na nastavu ─çe i─çi u jednoj smjeni dok 4 Osnovne ┼íkole mijenjaju na─Źin rada i prelaze na dvosmjenski rad i to ┼íkola u Novoj Ra─Źi, Osnovna ┼íkola ─îazma, Vladimira Nazora u Daruvaru i Osnovna ┼íkola u Grubi┼ínom Polju.

Na dvosmjenski rad prelaze i 2 srednje ┼íkole, a rije─Ź je o Gimnaziji Daruvar te Glazbenoj ┼íkoli Brune Bjelinskog u Daruvaru.

“Imamo 12 razrednih odjela i 12 u─Źionica od kojih su 3 dislocirane tako da je jedino mogu─çe da odr┼żavamo nastavu po A modelu, ┼íto nam je prioritet, da 6 razreda ide u dopodnevnu, a 6 u popodnevnu smjenu”, rekla je ravnateljica Gimnazije Daruvar Romana Herout.

Obrtni─Źka ┼íkola Bjelovar i dalje ─çe raditi u jednoj smjeni, ali ─çe nastavu odr┼żavati po hibridnom modelu.

┼íkole bb┼ż (2)

“─îitaju─çi sve preporuke i upute odlu─Źili smo se na djelomi─Źan hibridni model ┼íkolovanja. Radi se samo o izvedbi prakti─Źne nastave s tim da onaj dio prakti─Źne nastave koji je vrlo va┼żan i kada u─Źenici stvarno ne┼íto rade ─çe se odvijati u ┼íkoli, a same pripreme za prakti─Źnu nastavu odvijale bi se online”, pojasnio je ravnatelj Obrtni─Źke ┼íkole Bjelovar Branko Cvetkovi─ç.

┼íkole bb┼ż (1)

Bjelovarsko-bilogorska ┼żupanija osigurat ─çe 4 platnene maske za svakog u─Źenika, ali i djelatnike ┼íkola. Rije─Ź je o ukupno 49 284 za┼ítitne maske, a dio ┼íivaju zaposlenici ┼żupanijske Ustanove Suvenir Arbor.

“U nadolaze─çu ┼íkolsku godinu kre─çemo s 12 ┼íkola koje su ili dogra─Ĺene ili su bile u energetskoj obnovi. Gotovo 40% na┼íih u─Źenika osnovnih ┼íkola kre─çe u takve objekte. To nam je omogu─çilo i vi┼íe prostora i bolje uvjete tako da se ulaganje u ┼íkolstvo pokazuje opravdanim”, istaknuo je ┼żupan Damir Bajs.

┼íkole bb┼ż (3)

Facebook Comments