Zagreba─Źki gradski zastupnik┬áRenato Petek u petak je u podvo┼żnjaku Miramarske ceste, uz ronila─Źku i opremu za kupanje, najavio da ─çe tu pozdravljati┬ásaborske zastupnike koji odlaze na godi┼ínji odmor bez da je donesen zakon o obnovi Zagreba nakon potresa.

Petek je, revoltiran stanjem u gradu, u sklopu performansa na nogostupu u podvo┼żnjaku postavio le┼żajku za sun─Źanje, hladnjak za pi─çe, ali i peraje kako bi u slu─Źaju poplave mogao prisko─Źiti u pomo─ç ako se ponovi plavljenje podvo┼żnjaka te netko ponovno do─Ĺe u smrtnu opasnost.

“Zastupnici poslije sedam dana rada odlaze na mjese─Źni godi┼ínji odmor. Nisam impresioniran time ┼íto govore da je to najkra─ça ljetna stanka do sada jer su dali obe─çanje gra─Ĺanima da ─çe zakon biti donesen na prvoj sjednici nakon konstituiranja sabora”, naglasio je.

Petek ─çe, najavio je, ─Źekati zastupnike u Miramarskoj┬ákad┬ábudu prolazili na putu prema moru, pozdravljat ─çe ih kako bi im po┼żelio sretan put unato─Ź tomu ┼íto zakon nisu donijeli.
Kazao je kako to zna─Źi da ─çe ljudi stradali u potresu morati ─Źekati jesen, kada ─çe do─çi pravni okvir, da bi po─Źeli s pripremnim radnjama za obnovu.

“Na┼żalost, HDZ diktira tempo, no ┼íokiran sam ┼íto oporba afirmativno podr┼żava cijelu pri─Źu dok┬áHDZ tempira provo─Ĺenje i vo─Ĺenje zakona”, rekao je Petek.┬áOcjenjuje da su gra─Ĺani, oja─Ĺeni, prepu┼íteni sami sebi, a ve─ç je pro┼ílo ─Źetiri mjeseca od potresa.┬á“I morat ─çe ─Źekati i jo┼í, ili ─çe morati sami po─Źeti obnovu”, ustvrdio je.

Komentirao je i produljenje roka za prijavu ┼ítete od poplava izraziv┼íi zadovoljstvo ┼íto je rok produljen jer dio gra─Ĺana, uz radove koje iziskuje obnova nakon poplave, nije uspio rije┼íiti i predati potrebnu papirologiju.┬á(Hina)