🎦 Mlada sopranistica iz Zagorja i njena ‘verzija’ himne: ‘Nikog nije ostavila ravnodušnim’

7. kolovoza 2020. Autor: prigorski.hrFoto & Video🎦 Mlada sopranistica iz Zagorja i njena ‘verzija’ himne: ‘Nikog nije ostavila ravnodušnim’

Njezin glas s kninske tvrđave jučer se orio diljem zemlje. Stihove Lijepe naše, na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice Oluje, otpjevala je mlada sopranistica iz Zagorja.

”Apsolutno veličanstveno, ne mogu to opisati jednom riječju. Jedan osjećaj ponosa, časti, zahvalnosti, pijeteta. Jednostavno nema dalje od toga”, izjavila je operna pjevačica Barbara Suhodolčan.

Tako o svom nastupu na kninskoj tvrđavi govori ova 28-godišnja sopranistica iz Krapine. Jedinstvenu priliku da na 25. obljetnici Oluje pjeva Lijepu našu dobila je kao dugogodišnja suradnica Orkestra Oružanih snaga Republike Hrvatske i takvo nešto se kaže ne propušta.

Himnu je pjevala puno puta, ali ova izvedba za nju je bila posebna. A poruke podrške koje je dobila nakon nastupa su je oduševile.

Istovremeno, nisu izostale usporedbe s izvedbom Lijepe naše Josipe Lisac na inauguraciji Zorana Milanovića, o čemu smo pisali OVDJE.