­čÄŽ Jubilarni, 15. Renesansni festival odgo─Ĺen za sljede─çu godinu; Podravski motivi po─Źetkom listopada

18. lipnja 2020. Autor: prigorski.hr Kultura & Turizam ­čÄŽ Jubilarni, 15. Renesansni festival odgo─Ĺen za sljede─çu godinu; Podravski motivi po─Źetkom listopada


Ovogodi┼ínje izdanje Renesansnog festivala koje se trebalo odr┼żati od 20. do 23. kolovoza 2020. godine ne─çe se odr┼żati ove godine, nego od 19. do 22. kolovoza 2021. godine.

Jubilarno 15. izdanje TOP manifestacije, Renesansni festival u Koprivnici odgo─Ĺen je za sljede─çu godinu. Istaknuo je to Renato Labazan, direktora Turisti─Źke zajednice grada Koprivnice na konferenciji za novinare odr┼żanoj u paviljonu u centru Koprivnice. Razlog otkazivanja festivala je situacija s koronavirusom.

– Renesansni festival je velika i kompleksna manifestacija, rekao bih ─Źak i najkompleksnije organizirano hrvatsko doga─Ĺanje koje iziskuje dugoro─Źne pripreme, koje zbog epidemije uvelike kasne. Renesansni festival tako─Ĺer na ograni─Źenom prostoru okuplja iznimno velik broj ljudi, koji ne dolazite samo iz Hrvatske ve─ç i iz Europe -kazao je Labazan naglasiv┼íi kako samo sudionici dolaze iz ─Źak 15-ak europskih zemalja.

Dodao je kako im je pri donošenju ovakve odluke zdravlje sigurnost kako posjetitelja tako i sudionika bilo na prvom mjestu.

-Uzmemo li u obzir sve aspekte Renesansnog festivala, raznolikost i brojnost sadr┼żaja te programa koji se uvelike razlikuju od ostalih manifestacija u Hrvatskoj te trenutnu situaciju s epidemijom korona virusa te rizike koje dolaze s njom, smatramo kako je najbolja mjera odgoda manifestacije za sljede─çu godinu kada ─çe nadamo se situacija biti pod kontrolom te ─çe se Renesansni festival odr┼żati na razini kvalitete vrijedne Turisti─Źkog doga─Ĺaja godine te TOP manifestacije Hrvatske – naglasio je Labazan.

Umjesto Renesansnog festivala odr┼żat ─çe se Renesansni tjedan, koji bi se trebao odr┼żati u centru grada.

Direktor Turisti─Źke zajednice grada Koprivnice dotaknuo se i Podravskih motiva za koje je istaknuo kako bi se trebali odr┼żati po─Źetkom listopada.

– Probat ─çemo obogatiti Podravske motive novim elementima. Posljednjih nekoliko godina pada atraktivnost motiva. Tako da ─çemo uz ve─ç postoje─çe sadr┼żaje u kojima je Naivna umjetnost u fokusu, dodati i kesten, mo┼ít i gljive odnosno vrganje. S tim novim elementima mislimo i nadamo se da ─çemo obogatiti Podravske motive te da ─çemo di─çi manifestaciju na jedan vi┼íi nivo – dodao je Labazan.

Osim Podravskih motiva, Labazan je najavio i srednjovjekovni Bo┼żi─çni advent u Koprivnici i to na najstarijem trgu u Koprivnici, koji se nalazi pokraj Muzeja grada Koprivnice Trgu Leandera Brozovi─ça. To ─çe biti prvi takav bo┼żi─çni sajam u Hrvatskoj, ali i Europi.

Ksenija Ostri┼ż, zamjenica gradona─Źelnika Koprivnice dodala je kako je odgoda Renesansnog festivala bila logi─Źan potez te najavila Koprivni─Źko ljeto i Ljeto na Zrinskom.

Facebook Comments