haas

Župan Koren i zamjenik Sobota primili nove vlasnike tvrtke Haas iz Đurđevca

Uoči predstavljanja zaposlenicima đurđevačke tvrtke HAAS, u Županijskoj upravi župan Darko Koren i zamjenik župana Darko Sobota sa suradnicima primili su nove vlasnike Haasa, predsjednika Uprave tvrtke Bauwerk Boen Klausa Brammertza i izvršnog direktora Christiana Kocha iz Švicarsk te direktoricu tvrtke Haas Željku Dolenec Čižmešiju.

Župan Koren je izrazio zadovoljstvo investicijom jedne ovako poznate i uspješne grupacije drvne industrije u Koprivničko-križevačku županiju naglasivši: „Iako smo jedna od najmanjih županija u Hrvatskoj imamo dugogodišnju tradiciju drvne industrije, a 43 posto Županije pokriveno je šumama.“ Isto tako, ponudio je pomoć i logistiku u daljnjem radu i razvoju tvrtke te istaknuo važnost razvijanja gospodarstva na području Grada Đurđevca zaključivši: „Veselim se ovom ozbiljnom investitorskom pristupu koji će vjerujem značajno probuditi gospodarstvo i na đurđevačkom području što je bitno za daljnji razvoj naše Županije“.

Predsjednik Uprave Brammertz upoznao je prisutne s aktivnostima i planovima tvrtke te iznio planove za nadolazeću godinu i pri tom najavio kako će se pogoni tvrtke Haas već početkom godine obnoviti s novim strojevima. U dugoročnijem razdoblju u đurđevačkoj tvrtki švicarski investitor planira zaposliti još 100 novih radnika, dok je trenutno zaposleno 131 radnik. Pored toga, Brammertz je istaknuo kako je cilj tvrtke ulagati u nove strojeve i pogone te postati još što konkurentniji svjetskim proizvođačima. Na kraju je zahvalio županu i suradnicima na susretljivosti te najavio i službeno otvorenje nove investicije koje će se održati u rujnu 2017. godine.

Inače, tvrtka Bauwerk Boen je vodeći europski isporučitelj dvoslojnog parketa, odnosno proizvoda visoke kvalitete koji svoje proizvode plasira na tržište Švicarske, Njemačke, Austrije, skandinavske zemlje te na tržište Amerike, a tvrtka je otvorila i podružnicu u Kini. Riječ je o tvrtci koja zapošljava 1900 radnika i ostvaruje oko 1,8 milijardi kuna neto prometa godišnje.

Valja istaknuti da je tvrtka i do sada bila aktivna u Hrvatskoj i to kroz distribuciju svojih proizvoda visoke kvalitete te je ostvaren višegodišnji odnos tvrtke Bauwer Boen s hrvatskim tvrtkama iz drvne industrije. Tvrtka svoje proizvodne pogone ima u Litvi i Švicarskoj te će im upravo Hrvatska biti treća zemlja gdje će nastaviti s proizvodnjom.

prigorski.hr/kckzz.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vjernici

Župan Koren i zamjenici održali tradicionalni prijem za predstavnike vjerskih zajednica

U Domu za starije i nemoćne osobe u Koprivnici, u ponedjeljak 22. siječnja koprivničko-križevački župan …

stjepan jembrek

50 IM JE GODINA TEK Radio klub Križevci slavi lijepu obljetnicu

Pedeset nam je godina tek! – rekao nam je ponosno Stjepan Jembrek, popularni Štef. Naime, …