Izjava dana
Zoran Vladušić

Zoran Vladušić zaređen za đakona Križevačke eparhije

U grkokatoličkoj župnoj crkvi Sv. Petra i Pavla u Sošicama u nedjelju, 1. srpnja tijekom liturgije za đakona je zaređen mladi teolog iz grkokatoličke župe Preobraženja Gospodnjeg iz Jastrebarskog Zoran Vladušić. Novi đakon Vladušić pohađao je bogosloviju u Rijeci gdje je i diplomirao na tamošnjem Katoličkom bogoslovnom fakultetu – Teologiji u Rijeci.

Sukladno kanonima Istočne Katoličke Crkve prije primanja đakonata sklopio je brak sa suprugom Aleksandrom. Pastoralnu praksu stjecao je u župama Žumberačkog vikarijata aktivno surađujući sa svećenstvom u Katedralnom i Žumberačkom dekanatu. S blagoslovom o. Milana Stipića nadležnog dušobrižnika u Dalmatinskom vikarijatu određeno vrijeme boravio je i na pastoralnoj praksi u dalmatinskim grkokatoličkim župama koje se obnavljaju. Svećenstvo vikarijata na svojoj sjednici održanoj prije mjesec dana jednoglasno je podržalo ređenje novog đakona Vladušića.

prigorski.hr/ika.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

ilustracija

Povodom Međunarodnog dana starijih osoba tribine u Koprivnici, Đurđevcu i Križevcima

Županijski Savjet za umirovljenike i osobe starije životne dobi koprivničko-križevačke županije povodom obilježavanja Međunarodnog dana …

udruga bolje sutra

Udruga “Bolje sutra” dobila prostor na korištenje

U prostoru koprivničkog Kampusa održana je konferencija za medije u organizaciji Udruge za osobe s …