Željko Picig
Željko Picig

Željko Picig: Nećemo vam dopustiti da odete na zimski san dok se ne riješi problem s gimnazijskom dvoranom

Pod aktualnim satom sjednice Gradskog vijeća Grada Križevaca nezavisni vijećnik Željko Picig postavio je nekoliko pitanja križevačkom gradonačelniku Branku Hrgu.

– U Križevcima imamo gorući problem sa sportskim dvoranama. Moram pohvaliti bivšeg gradonačelnika Roku Bašića, jer da nije bilo njega, danas ne bi imali sportske dvorane u gradu. Zamislite Križevce bez dvorane – uvodno je rekao Picig.

Dodao je kako je od nedavno zaključana gimnazijska dvorana. – Mladi ljudi, sportaši, mažoretkinje ne mogu u dvoranu. Jesu li mladi ljudi prioritet u Križevcima? Ako ne bude ovaj tjedan pronađeno rješenje, predložit ću u ime Kluba nezavisnih vijećnika i A-HSS-a sazivanje tematske sjednice na tu problematiku i nećemo vam dopustiti da odete na zimski san dok se problem ne riješi – rekao je Picig čelnim ljudima grada i postavio još jedno pitanje.

– Što je s novom sportskom dvoranom? Jeste li ju aplicirali ili ste aplicirali sportsku dvoranu pa ste odbijeni?-

Križevački gradonačelnik Branko Hrg rekao je kako je pitanje na mjestu. Upoznati smo s problemom da je ravnatelj Gimnazije, ne znam iz kojeg razloga zaključao dvoranu. Zabranio je korištenje dvorane za mažoretkinje. Nismo još uspjeli dobiti odgovor na to pitanje, ali i ovo vijećničko pitanje će potaknuti rješavanje problema. Dobit će te pisani odgovor – rekao je Hrg.

hrg hds

Picig se ponovo javio za riječ, jer Hrg nije odgovorio na pitanje što je s novom sportskom dvoranom. – Gradonačelnik nije odgovorio. Je li grad aplicirao za novu sportsku dvoranu i ako je, je li odbijen? – ponovo je upitao Picig.

Hrg je rekao kako je on dao jasan odgovor. – Dobit ćete pismeno- rekao je Hrg. Picig je dodao kako traži traži kratak usmeni odgovor da ili ne, na što je Hrg ponovo ponovio da će dati pisani odgovor.

Da situacije nije nimalo bezazlena  govori i situacija u Đurđevcu, gdje je cijena korištenja školske sportske dvorane Strukovne škole Đurđevac bila 300 kuna za 45 minuta korištenja, a nedavno je cijena smanjena na 200 kuna, a to se dogodilo nakon brojnih apela đurđevačkog gradonačelnika Željka Lackovića prema čelnim ljudima Koprivničko-križevačke županije. Lacković i dalje traži da korištenje dvorane bude bez naknade za djecu i sportske udruge.

Školski odbor križevačke Gimnazije će se sastati u srijedu, 7. prosinca i razmatrati pristigle zahtjeve te će se na njemu odrediti što je, a što nije od interesa za opće dobro i prema tome predložiti visinu naknade po školskom satu korištenja. Ako se odredi da neki klub ili mažoretkinje nisu u interesu općeg dobra, morat će plaćati 180 kuna po jednom školskom satu.

Odluku će morati potvrditi župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren, a tek onda će biti poznato hoće li se vrata sportske dvorane otvoriti ili neće.

prigorski.hr

foto: Marijan Kelemin

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

groblje

Posljednji ispraćaji

Na Gradskom groblju u Križevcima u utorak će biti tri posljednja ispraćaja. U 14 sati …

motoutrka

Matej Bunta: Križevačka moto utrka kroz povijest

Kao što to obično biva u povijesti najraniji podatci o počecima moto utrka u Križevcima …