Foto: PU Zg
Foto: PU Zg

Zaplijenili 391 gram kokaina, 525 grama amfetamina i 22 grama marihuane

Policijski službenici Službe kriminaliteta droga PU zagrebačke dovršili su dva odvojena kriminalistička istraživanja u kojima je zaplijenjeno 391 gram kokaina, 525 grama amfetamina i 22 grama marihuane.

U prvom kriminalističkom istraživanju koje je provedeno u ponedjeljak, 19. studenog nad 20-godišnjakom pronađeno je 525 grama amfetamina i 2 grama marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 20-godišnjak u namjeri daljnje preprodaje iz Njemačke naručio pismovnu pošiljku s amfetaminom te je nakon preuzimanja pošiljke uhićen, dok je pretragom stana pronađena manja količina marihuane, prijenosno računalo i mobitel.

zg

Dok je u utorak, 20. studenoga u drugom kriminalističkom istraživanju nad 33-godišnjakom u pretragama prostorija kojima se koristi osumnjičeni pronađen 391 gram kokaina i 20 grama marihuane, pištolj te 50 komada streljiva i užlijebljena cijev za oružje. Osim droge i oružja, pronađena je i veća količina nakita za koji se pretpostavlja da je ostavljen kao zalog za drogu teoprema za laboratorij za uzgoj i proizvodnju marihuane. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 33-godišnjak u namjeri daljnje preprodaje na zasad neutvrđen način nabavljao veće količine kokaina i marihuane koju je prodavao na zagrebačkom području.

zg3

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku, a Općinskom državnom odvjetništvu u Zagrebu su podnijete kaznene prijave zbog osnova sumnje da su počinili kaznena djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama iz članka 190. Kaznenog zakona.

Provjerite i ovo

policija07

Đurđevački tinejdžeri se ‘zakačili’ u autobusu, intervenirala policija

Dvojica tinejdžera iz Đurđevca, 17-godišnjak i 15-godišnjak jučer su se oko pola sedam ujutro ‘zakačili’ …

Ilustracija/Damir Špehar/Pixsell

S traktora ukrao dva kotača, akumulator i druge dijelove koji su mu se dopali

Jučer, između 9 i 10.25 sati, u koprivničkom naselju Reki na Mažuranićevom trgu nepoznati počinitelj …