zaboravi hollywood

“Zaboravi Hollywood” Mire Gavrana premijerno 27. siječnja u Lisinskom

Teatar Gavran Mire Gavrana kao prvu premijeru u novoj godini najavljuje komediju “Zaboravi Hollywood”, koju po tekstu tog istaknutog književnika i dramskog pisca u Maloj dvorani KD Vatroslava Lisinskog u Zagrebu postavlja Miroslav Međimorec.

Kako se ističe u najavi, glavni junaci Gavranove neobične priče su profesionalni glumac i profesor na kazališnoj akademiji, te mladi kazališni amater koji već godinama pokušava položiti prijemni ispit i postati profesionalni glumac.

Dok profesor priprema mladoga budućeg kolegu za polaganje prijamnog ispita na kazališnoj akademiji, među njima se razvija neobično suparništvo u kojem se isprepleću dramski elementi s elementima humora.

“Susret mentora i zanesenog učenika, zahvaljujući njihovim različitim karakterima, rezultirat će dramatičnim i komičnim sukobima, koji će uz izobilje humora razotkriti do kraja i njih dvojicu i glumačku profesiju”, stoji u najavi.

U protekla dva desetljeća “Zaboravi Hollywood” premijerno se izvodio od Hrvatske, Austrije i Slovačke pa do daleke Indije, nailazeći na topao prijem publike i kritike.

U najnovijoj produkciji toga teksta, dvojicu protagonista utjelovljuju Željko Königsknecht (Gabrijel) i Jakov Gavran (Matej).

“Minuciozna režija uglednog redatelja Miroslava Međimorca, glumačke bravure majstora komike Željka Königsknechta te mladog i talentiranog Jakova Gavrana jamac su gledateljskog zadovoljstva”, poručuje se u najavi.

Scenografiju i kostime potpisuje Jasmina Pacek, glazbu je oblikovao Neven Zebić, a svjetlo Mario Vnučec.

(Hina)

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Sanjin Strukic/PIXSELL

VIDEO/Zagreb: U bivšem kinu Mosor otvoreno je novo kazalište “Luda kuća” koje vode Rene i Đuro

Luda kuća je jedinstveno novo mjesto u Zagrebu, koje nudi popularne i zanimljive kulturne sadržaje …

IMG_0619

VIDEO/NOĆ KNJIGE U KRIŽEVCIMA: Gimnazijalci održali izložbu plakata “Riječ, doživljaj, slika”

Književnost je umjetnost riječi, ljepota umjetničke riječi potaknula je doživljaj, a doživljaj je pretočen u …