NOVAGENETIK
vlada plenkovic

VLADA Plenković: 15. siječnja važan je dan za međunarodnu afirmaciju Hrvatske

Premijer Andrej Plenković u četvrtak je, na sjednici Vlade, podsjetio na skoru, 25. obljetnicu međunarodnog priznanja Hrvatske – Republika Hrvatska međunarodno je priznata 15. siječnja 1992.

“To je važan dan za međunarodnu afirmaciju Hrvatske, ujedno i dan okončanja mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja”, rekao je Plenković ističući kako će taj datum biti obilježen i u nedjelju i u ponedjeljak, koncertom u Lisinskom, svečanom sjednicom Hrvatskog sabora…

Očekujem da budete na svečanoj sjednici Hrvatskog sabora i na svečanom koncertu u dvorani Vatroslava Lisinskog, kao i na drugim obilježavanjima tijekom nedjelje i ponedjeljka, rekao je članovima Vlade.

Plenković je sa zadovoljstvom najavio da će Hrvatsku posjetiti predsjednik Europskog vijeća Donald Tusk.

“U Hrvatskoj će biti u ponedjeljak, razgovarat ćemo o glavnim temama koje su na dnevnom redu Europske unije”, rekao je.

Premijer se osvrnuo i na povratak predsjednice Kolinde Grabar- Kitarović iz SAD-a.

“Drago mi je da se predsjednica vratila sa svog puta iz SAD-a, jučer smo se čuli, obavijestila me o glavnim naglascima koji su korisni”, rekao je Plenković.

Najave sjednica Vlade u prvoj polovici godine

Izvijestio je kako su od srijede poslijepodne na mrežnim stranicama Vlade najave svih Vladinih sjednica u prvoj polovici ove godine, uključujući i točke dnevnog reda i materijale koji će se objavljivati nakon sjednica Užeg kabineta, osim točaka koje imaju poseban politički karakter, a koje će se objavljivati nakon što o njima Vlada donese odluku.

Premijer je najavio kako će se u četvrtak, nakon otvorenog i zatvorenog djela Vladine sjednice, održati pripremni sastanak za izradu ovogodišnjeg Nacionalnog programa reformi, Plan konvergencije.

“Važno je da se svi ministri senzibiliziraju s aktivnostima koje ćemo provoditi idućih nekoliko mjeseci”, rekao je premijer.

(Hina)

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Praznik rada

Sve je spremno za proslavu Praznika rada u Maksimiru; pripremljeno i 60.000 porcija graha

Sve je spremno za proslavu Praznika rada u Maksimiru; pripremljeno i 60.000 porcija graha Sve …

katolicka mladez

23.000 mladih na 10. susretu hrvatske katoličke mladeži

Hranić: Iz Vukovara poruka nade i ohrabrenja; samoprijegorno služit općem dobru Želimo danas ovdje iz …