ika.hr
ika.hr

Više od 3000 mladih u 72 sata volontiralo za bolju Hrvatsku

Na 72 sata Hrvatska je ovih dana bila zemlja puna perspektive, mogućnosti, solidarnosti, dobrih djela, sretnih ljudi i zajedništva. Nju su od 18. do 21. listopada preplavili volonteri zelenih majica projekta 72 sata bez kompromisa, koji su prihvatili izazov volontiranja i tako kroz više od 350 ekoloških, kreativnih, radnih, socijalnih i zabavnih akcija dali svoj doprinos za bolju Hrvatsku, priopćili su organizatori.

Svoje vrijeme, vještine, znanja i sposobnosti više od 3000 mladih u Dubrovniku, Metkoviću, Osijeku, Sinju, Sisku, Slavonskom Brodu, Splitu, Suhopolju, Zadru i Zagrebu stavilo je na raspolaganje za sudjelovanje u akcijama poput čišćenja stanova, druženja s djecom bez roditeljske skrbi, pjevanja sa štićenicima staračkih domova, igranje igara s djecom imigranata, bojanje ograde dječjeg vrtića, cijepanje drva za ogrjev najpotrebnijima i brojnim drugim akcijama tijekom petka i subote.

Čineći dobro drugima, provodeći vrijeme s onima kojima je druženje potrebno ovi mladi volonteri kombinacijom akcija i mjesta u kojima su sudjelovali složili su idealnu kombinaciju za budućnost Hrvatske pune mladih.

Ovaj projekt u Hrvatskoj se održao već petu godinu zaredom, koji je svoj početak imao u Splitu kojem su se s godinama priključivali i druga mjesta koja svojim stanovnicima žele pružiti mogućnost sudjelovanja, primanja i davanja pomoći te ih tako potaknuti da i nakon 72 sata nastave s promicanjem društvenih vrijednosti prijateljstva, poštovanja, poštenja, marljivosti, hrabrosti i snage zajedništva. Važnost projekta prepoznali i podržali su Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović i Ministarstvo demografije, obitelji, mladih i socijalne politike kao i lokalna i crkvena vlast u mjestima održavanja.

prigorski.hr/ika.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

foto

Evo kakvo vrijeme nas očekuje u srijedu

U unutrašnjosti oblačno, još ponegdje uz slabu kišu, u gorju i susnježicu. U Lici će …

Ivica Galovic/PIXSELL

VIDEO DRVO IZ HRVATSKIH ŠUMA: Kraj je godine i kreće još jedan rat za sedam milijuna kubika

Hrvatske šume određuju kvotu koliko se smije posjeći. Veliki biznis, velike brojke i veliki igrači. …