Damir Špehar/Pixsell
Damir Špehar/Pixsell

Virovitica: Predsjednica nakon susreta sa studentima ručala u menzi

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović izmjestila je Ured u Virovitičko-podravsku županiju, a na svečanosti ispred zgrade Županije pozvala je na zajedništvo u rješavanju gorućeg hrvatskog problema, iseljavanja mladih.

Privremeni Ured predsjednice Republike otvoren je izvedbom državne himne i podizanjem predsjedničke zastave ispred zgrade Županije.

„Virovitica i drevna Virovitičko-podravska županija imaju veliko političko i vojno značenje. Posebno se to vidjelo u Domovinskom ratu u jesen 1991. godine, kada je ovo područje bilo ključno za slamanje planova Jugoslavenske vojske. Na žalost, na ovom području bilo je i ratnih zločina, a sve one koji su ih počinili treba identificirati i osuditi”, kazala je Grabar-Kitarović.

Podsjetila je da Virovitičko-podravska županija dijeli dugu granicu s Republikom Mađarskom, što je čini posebno važnom pogotovo u današnje vrijeme pritiska migranata. „Upravo zato potreban je jači angažman za razvoj gospodarstva i u konačnici ostanak ljudi, a posebno mladih obitelji, u zavičaju. Potrebna je stalna pozornost i skrb u školskom i predškolskom odgoju, jer je riječ o vrlo važnoj pomoć roditeljima”, kazala je.

Damir Špehar/Pixsell
Damir Špehar/Pixsell

Naglasila je kako su za demografsku obnovu Hrvatske potrebne nove investicije u gospodarstvu, zapošljavanje, a nadasve veće plaće. „Poruka je to svima nama da moramo promijeniti obrasce rada, biti s ljudima i rješavati njihove probleme”, kazala je.

Pohvalila je Vladin projekt za razvoj Slavonije, Baranje i Srijema, istaknuvši kako nam je potrebno mnogo projekata da se županije u panonskom bazenu približe hrvatskom prosjeku.

Dobrodošlicu u Viroviticu poželjeli su joj Igor Andrović, virovitičko-podravski župan i Ivica Kirin, virovitički gradonačelnik.

Predsjednica je u privremenom Uredu održala radne sastanke s vodstvom Županije i Grada Virovitice te se susrela s predstavnicima nacionalnih manjina i udrugama hrvatskih branitelja.

Nakon sastanaka u privremenom Uredu predsjednica Grabar-Kitarović položila je vijenac kod Spomenika hrvatskim braniteljima na virovitičkom Gradskom groblju, posjetila je Visoku školu za menadžment u turizmu i informatici gdje se susrela sa studentima i profesorima, a zatim je obišla novootvoreni Studentski dom i studentski restoran, gdje je i ručala.

Damir Špehar/Pixsell
Damir Špehar/Pixsell

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: Borna Filic/PIXSELL

[FOTO/VIDEO] Žuti prsluci stigli i u Hrvatsku

Jutros je na Trgu bana Jelačića u Zagrebu te Puli i Rijeci i nekim drugim …

PIXSELL

[VIDEO] U Zagrebu održana povorka podrške profesoru iz Čakovca

Danas je u Zagrebu održana povorka podrške profesoru iz Čakovca, Franji Dragičeviću koji je posljednjih …