bruno i klara katavic

VIDEO ZLATNI KRIŽEVAČKI SPORTAŠI Klara i Bruno Katavić osvrnuli se na križevački karate turnir, ovu i nadolazeću godinu

Klara Katavić donijela je pobjedonosni bod Hrvatskoj karate reprezentaciji na Kupu nacija održanom u nedjelju u Križevcima. Klara se okitila i zlatom u konkurenciji seniorki do 68 kilograma, dok je Bruno Katavić oko vrata stavio zlatnu medalju u konkurenciji seniora do 84 kilograma i srebro s reprezentacijom.

Razgovarali smo sa sjajnim sportašima Klarom i Brunom, a osvrt na održani turnir dao nam je i predsjednik Karate kluba KTC Siniša Katavić.

klara katavic2

Klara Katavić nam je otkrila nekoliko detalja oko osvajanja zlatne medalje s reprezentacijom i svoje planove. -Jako sam zadovoljna atmosferom u reprezentaciji i kako smo se nas tri osjetile. Nismo to puno pokazivale, ali bile smo jedna drugoj podrška i puno mi je značila ta podrška. Znala sam da ne radim borbu samo za sebe, nego za sve nas i zato je borba bila još bolje nego što je trebala biti – rekla je Klara.

klara katavic1

-Imala sam ozljeda ove godine, slomila sam ruku i to sam prevladala, iako se još osjete posljedice. S vremenom će i to proći, a za sljedeću godinu planiram pomalo dizati formu i vidjet ćemo kako će biti s državnim prvenstvom. Turnir u Križevcima bio je odličan i drago mi je što ima puno djece. Mlade nade imaju volje za to i uživaju u karateu- zaključno nam je rekla odlično raspoložena Klara Katavić.

bruno katavic1

Bruno Katavić nam je rekao kako je fokusiran na studij. -Karate malo kaska za studijem, ali na godinu ću ponovo dati svoj maksimum. Ovaj turnir je odlično počeo s duhom reprezentacije. Svako malo sam ove godine imao ozljede, od slomljenih prstiju na nozi i šaci i dvije operacije – kazao je Bruno.

bruno katavic

-S treninzima nisam bio u najboljom stanju, ali sad sam spreman. Sljedeće godine je i Europsko, nadam se da ću tamo ići, iako sam tek ušao u mlađe seniore i velike nade se polažu u mene. Kasnije dolaze K1 turniri- istaknuo je s puno optimizma Bruno Katavić.

bruno katavic2

Predsjednik Karate kluba KTC Siniša Katavić rekao je kako će se turnir u Križevcima održati i sljedeće godine na još jačem nivou. – Ovaj odaziv A reprezentacije, dvije stvarno svjetske klase kao što su Slovačka i Srbija nam je poticaj da radimo od početka godine i da dovedemo još jače reprezentacije i bolje borce i da ovaj turnir bude fešta karatea – rekao je Siniša Katavić.

krizevci open

-Uz KTC u organizaciju su se uključili i ostali sponzori, Raiffeiesen banka, Croatia osiguranje, Zajednica sportskih udruga Križevaca i Koprivničko-križevačka županija i Turistička zajednica Grada Križevaca i Županija. Uz njihovu podršku organizacija turnira je došla na visoki nivo.

Bilo je za očekivati da će se obje ekipe Hrvatske naći u final,u isključivo zato jer Hrvatska na bivšem prostoru Jugoslavije ima najjaču nacionalnu vrstu. Ovih deset momaka podjednako konkurira za seniorsku vrstu i pokazali su jako dobre borbe.

Bruno nakon operacije i duže pauze ovim turnirom ima pokazatelj u kojem pravcu treba raditi, prvenstveno na kondiciji. Zadovoljan sam njegovim nastupom, a Klarin meč je bio odlučujući u finalu i donio je Hrvatskoj zlato. Pokazala je dobru formu, ali Klara može još i bolje – rekao nam je Siniša Katavić.

Pogledajte u videu borbe Brune i Klare.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

pjer28

[FOTO/VIDEO] “Detektiv Pero” Josipa Petrlića Pjera predstavljen u slatkom okruženju križevačkog Choco bara

Književno druženje i predstavljanje knjige “Detektiv Pero” Josipa Petrlića Pjera održano je u ponedjeljak u  …

etno nas

[FOTO/VIDEO] REVIJA U SLICI Frizerski salon “Estetik” i Etno kolekcija “Biser”

Na 8. Reviji u slici, proteklog vikend au Vrbovcu zajedničko predstavljanje održali su Frizerski salon …