Izjava dana
Nel Pavletić/PIXSELL
Nel Pavletić/PIXSELL

[VIDEO] ROMEO I JULIJA Održana generalna proba

Opera “Romeo i Julija” u HNK Ivana pl. Zajca premijerno 12. siječnja

Nesumnjivo najpoznatija ljubavna priča svih vremena, klasik „Romeo i Julija” Williama Shakespearea, prenesena u prekrasnu operu Charlesa Gounoda od svoje praizvedbe 1867. u pariškom Théâtre Lyrique ne prestaje zadivljivati publiku diljem svijeta. A u Rijeci će ovu operu publika gledati prvi put u povijesti!

Jedna od najromantičnijih opera ikad skladanih, opera o besmrtnoj ljubavi, na sceni HNK Ivana pl. Zajca svoju će prvu izvedbu imati u subotu 12. siječnja 2019. godine u 18 sati. „Romeo i Julija” koprodukcija su riječke Opere, Teatra Alighieri i Fondazione Ravenna Manifestazioni.

„Romeo i Julija” obiluje impresivnim zborskim dijelovima, nježnim melodijama arija i dueta, ekstatičnim monolozima, milozvučnim valcerima… Od susreta na balu pod maskama, u sceni balkona, vjenčanja, u Julijinoj sobi, pa sve do scene smrti. Ti su susreti omogućili stvaranje najveće zbirke ljubavnih dueta, više nego u bilo kojoj francuskoj operi!

Opera „Romeo i Julija” u Rijeci otkriva vam novi pogled na svima poznatu priču. Ovaj autorski tim s izvođačima slavi ljubav, a čini to kao što već očekujemo od riječke Opere – neočekivano! Ne bježi ni od komičnosti i izmjena komičnog i tragičnog, obećavajući tako i smijeh i suze i katarzu. Romantična opera odjevena je u raskošne kostime i vizualni spektakl svjetla i scenografije. Međunarodna solistička ekipa, njih čak 17, energični su, mladi pjevači izvanrednih glumačkih sposobnosti. Riječko-ravennski Romeo i Julija vinuti iznad zvijezda, u vječnosti, nježni i emotivni, za sve generacije, za sve one kojima ljubav sve pokreće.

Nakon premijere 12. siječnja, priliku da pogledate „Romea i Juliju” imate još samo 24, 25. ili 26. siječnja 2019. godine. Večeras je održana generalna proba. Donosimo video!

prigorski.hr

Provjerite i ovo

zelina vincekovo

Vincekovo u Svetom Ivanu Zelini

Kako to nalažu stari vinogradarsko – vinarski običaji, u nedjelju, 20. siječnja 2019. godine obilježava …

IMG_9598_a_resize

Stanac kamen – hrabri Toma Erded Bakač

Samo će pažljiv posjetilac zagrebačke katedrale, među sjajnim oltarima i usred impozantnih prostora lađe i …