Damir Špehar/Pixsell
Damir Špehar/Pixsell

VIDEO REZIDBA VINOVE LOZE Svaki trs treba dobro odmjeriti

Rezidbom vinograda počinje sezona radova u vinogradu, a posao rezidbe traži koncentraciju i svaki trs treba dobro odmjeriti. Dobro treba promisliti koju rozgvu ćemo odstraniti, koju ćemo ostaviti za lucanj, koju za prigojni reznik, a koju eventualno za pričuvni reznik.

Kod određivanja datuma početka rezidbe, treba znati, da zimski pupovi podnose -13 do -15 stupnjeva Celzijevih, jednogodišnja rozgva -18 do -20 stupnjeva Celzijevih, a staro drvo do -25 stupnjeva. Vrlo rana, kao i vrlo kasna rezidba, ima za posljedicu kasno pupanje, a samim tim i kasniju zriobu grožđa, što kod nas u sjeverozapadnoj Hrvatskoj nije dobro.

Rezidba vinograda u tijeku je i u Vinariji Kostanjevec, koja je smještena na obroncima mjesta Lukovec (Općina Rasinja). Riječ je o jednoj od najsuvremenijih, najuređenijih i najljepših na kontinentalnom dijelu Hrvatske.

U vlasništvu je obitelji Kostanjevec iz Koprivnice i trenutačno vinarija objedinjuje oko 15 hektara vinograda s tendencijom širenja. Ovih dana u tijeku je zimska rezidba vinove loze koju možete pogledati u videu.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

domace28

KRIŽEVAČKA PEKARA MLINČEK Nova paleta proizvoda osvaja tržište u šest županija

Križevačka pekara “Mlinček” na tržište je izbacila novu paletu proizvoda kruha, kojeg rade bez aditiva, …

Ivana Bjelobrk i sin Patrik

FOTO 14 malih slatkiša u koprivničkom rodilištu

Preslatke bebe stigle su na svijet u koprivničkom rodilištu, a budući da ih je rođeno …