Izjava dana
hrg sabor

[VIDEO] U naredne tri godina u Križevcima projekti vrijedni gotovo 500 milijuna kuna

 

Proračunom i popratnim dokumentima Republike Hrvatske za iduću godinu planirana su značajna ulaganja na području Križevaca i Koprivničko-križevačke županije. U programima su tri aglomeracije, nadvožnjak u Križevcima, nastavak gradnje brze ceste i pruge prema Koprivnici.

– Realno gledajući ovo što je napravljeno u prijedlogu proračuna i programima je ono što se moglo napraviti i teško da bi netko drugi puno jače i bolje mogao napraviti u tom djelu – kazao je Branko Hrg (HDS) u svom osvrtu na prijedlog državnog proračuna za iduću godinu.

Istovremeno, Aglomeracija Križevci, nadvožnjak kod Željezničkog kolodvora u Križevcima i dionica brze ceste Križevci – Vojakovački Kloštar, tri su projekta koji će obilježiti naredne tri godine vrijedna gotovo 500 milijuna kuna, a što je najvažnije svi su obuhvaćeni programima Državnog proračuna i projekcija 2019.-2021.

– Ovo vrijeme koje je iza nas, osim što se napravilo znatno na poreznim reformama, moramo biti svjesni da je trebalo riješiti i sanirati nerad prethodnih vlada. Opet ću reći, posebno nerad ‘Kukuriku’ Vlade, a ovdje govorim o programima i projektima Europske unije. O aglomeracijama i vodovodima i ne govorim napamet jer bio sam sudionik i promatrač svega toga i nažalost dosta stvari se nije događalo zbog nesposobnosti ljudi koji su tada vodili ovu državu – kazao je Hrg te napomenuo kako je njegov Klub u Saboru dao amandman na opisni dio programa Hrvatskih cesta po pitanju nastavka gradnje brze ceste, te da u program uđe Dionica Križevci-Koprivnica-Mađarska sa prvom fazom podionicom Križevci-Vojakovački Kloštar te da se od sada pa nadalje ta cesta spominje kao takva.

Više o tome pogledajte u videu.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

policija

Provala u kuću zamjenika glavnog ravnatelja policije Josipa Ćelića

U Karlovcu niz pljački proteklog tjedna. Među ostalim opljačkana je kuća zamjenika glavnog ravnatelja hrvatske …

vlada rh

U četvrtak 138. sjednica Vlade RH // Na dnevnom redu raspuštanje Županijske skupštine Ličko-senjske županije, Gradskog vijeća Iloka i Ogulina te vijeća Općine Davor

Sjednica Vlade održat će se u četvrtak, 17. siječnja s početkom u 10  u Banskim dvorima.  …