hrg poljoprivreda

[VIDEO] Hrg o novom Zakonu o poljoprivredi: Proizvodnja hrane se ne može prepustiti slobodnom tržištu

– Vidim da od onih koji su se jučer za ovom govornicom borili da bude danas rasprava o Zakonu o poljoprivredi, su rijetki ovdje – rekao je uvodno Branko Hrg, saborski zastupnik HDS-a iz Križevaca danas u Saboru u svojem izlaganju ispred Kluba HDS-HSLS-HDSSB-a o novom Zakonu.

Podsjetimo, jučer su oporbeni saborski zastupnici, među kojima i Mladen Mađer (HSS) iz Koprivničko-križevačke županije prekinuli sjednicu Sabora zbog negodovanja što je predsjedavajući Željko Reiner (HDZ) na dnevni red htio uvrstiti raspravu o spomenutom zakonu. Sve je završilo kaosom u kojem je dio oporbenih zastupnika izašao pred govornicu kako bi tijelima zaštitili Miru Bulja (MOST) od saborskih zaštitara koji su ga htjeli maknuti.

Hrg je u svom izlaganju, između ostalog, pitao je kada se može očekivati strategiju poljoprivredne proizvodnje i proizvodnje hrane u Rep. Hrvatskoj te napomenuo kako se proizvodnja hrane ne može prepustiti tržištu i da država mora osigurati zakonske okvire za zaštitu i osiguranje vlastite proizvodnje.

Više pogledajte u videu.

prigorski.hr

 

Provjerite i ovo

Ivan Buvinić/PIXSELL

Betlehemsko svjetlo stiglo u zagrebačku katedralu

 Betlehemsko svjetlo u zagrebačkoj katedrali Inicijativa Betlehemskog svjetla rodila se u okviru dobrotvorne emisije za …

DSC_5396

Treća nedjelja Došašća

Treća nedjelja adventa u kršćanskoj starini zvala se nedjelja radosti po početnim riječima ulazne pjesme: …