Izjava dana
HRG2

VIDEO Branko Hrg u Saboru tražio od ministra Butkovića očitovanje o rokovima gradnje brze ceste do Koprivnice i nadvožnjaka u Križevcima

Branko Hrg, saborski zastupnik HDS-a, danas je tijekom Aktualca u Saboru postavio pitanje ministru mora, prometa i infrastrukture Olegu Butkoviću vezano za brzu cestu do Koprivnice i nadvožnjak u Križevcima.

– S obzirom da smo u vremenu donošenja proračuna i projekcija za 2019., 20. i 21. godinu ponovno se obraćam sa pitanjem nastavka gradnje Podravskog ipsilona, a to su krakovi od Farkaševca prema Bjelovaru i Križevaca prema Koprivnici. Naime, kada je počela gradnja podravskog ipsilona bio je utvrđen stav da će se gradnja raditi metar za metar – rekao je B. Hrg i zamolio Ministra da navede hoće li se nastaviti praksa ‘metar za metar’. Upozorio je kako je u materijalima Hrvatskih cesta, vjerojatno greškom, navedena samo dionica Križevci-Kloštar Vojakovački, što je samo dio dionica Križevci-Koprivnica, dok je dionica Farkaševac-Bjelovar navedena u potpunosti.

HRG

– Također, još uvijek nije raspisan natječaj za gradnju nadvožnjaka u Križevcima kod Željezničkog kolodvora pa ako imate informaciju što se dogodilo s time – pitao je.

Ministar Butković odgovorio mu je kako po pitanju gradnje dionice od Križevaca prema Koprivnici može reći da će se raditi fazno, te se tako i projektira.

– Hrvatske ceste su osigurale 156 milijuna kuna za prvu fazu od Križevaca do Kloštra Vojakovačkog, a sa završetkom i realizacijom prostornih planova na području Koprivničko-križevačke županije i definiranjem te trase će se osiguravati sredstva za nastavak te dionice prema Koprivnici – kazao je ministar.

Ostatak odgovora pogledajte u videu.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

policija

Provala u kuću zamjenika glavnog ravnatelja policije Josipa Ćelića

U Karlovcu niz pljački proteklog tjedna. Među ostalim opljačkana je kuća zamjenika glavnog ravnatelja hrvatske …

vlada rh

U četvrtak 138. sjednica Vlade RH // Na dnevnom redu raspuštanje Županijske skupštine Ličko-senjske županije, Gradskog vijeća Iloka i Ogulina te vijeća Općine Davor

Sjednica Vlade održat će se u četvrtak, 17. siječnja s početkom u 10  u Banskim dvorima.  …