Izjava dana
antonio kossi3

VELIKI POVRATAK ANTONIJA KOSSIJA NA MOTO STAZU: Ljubav i želja prema moto sportu je jača od mene!

Proteklog vikenda u Požegi je održana Međunarodna motociklistička utrka, a na kojoj je, između ostalih, nastupio i Križevčanin Antonio Kossi, inače član MCK Jaska. Naime, to je i povratak Antonija Kossija na moto staze u disciplini Supermoto, a prije toga se natjecao u motocrossu, ali ga je pad i lom bedrene kosti udaljio od ove kategorije.

-Supermoto Prvenstvo Hrvatske vozio sam od 2007. do 2011. godine. Nakon toga sam prešao u motocross i natjecao se na Prvenstvu Hrvatske u razdoblju od 2012. do 2017. godine.  Zbog čestih ozljeda u motocrossu i loma bedrene kosti, koja mi se dogodila prošle godine u ožujku, nisam više u mogućnosti voziti motocross, prvenstveno radi obavljanja posla vatrogasca. -objasnio je Kossi.

antonio kossi8

Međutim, poziv, ljubav i želja za adrenalinom i sportom je jača te ove godine vraća na stazu, ali u kategoriji Supermoto, gdje je i nastupio u Požegi. –  U disciplini supermoto odlučio sam se za klasu S-open, tako da sam nastupio ovaj vikend na prvoj utrci u Požegi.

antonio kossi9

Već u subotu na kvalifikacijskom treningu ostvario sam prvo startno vrijeme i vidio da sam deklasirao konkurenciju s 2,5 sekunde od drugoga. Popodne se vozila prva utrka, a od samoga starta, gdje  sam startao prvi i vidio da ostvarujem prednost, odlučio sam nabaciti malo  atrakcije za publiku, startno-cilju ravnicu vozio sam na zadnjem kotaču, uslajdavao sam u zavoje kao što je nekad radio i Goran Gajić. -pojasnio je Kossi.

antonio kossi1

U nedjelju je bio drugi dan natjecanja i atrakcija ponovo nije nedostajalo. -Nedjeljnu utrku sam isto tako ponovio, samo što sam još u drugom krugu pustio trojicu naprijed da bi bilo zanimljivije, no ubrzo sam ih pretekao i odlučio nastavit svojim tempom te završiti utrku i uzeti prvo mjestu. Tako da je vikend prošao uspješno sa uzetih 50 bodova i trenutno stojećim prvim mjestom u prvenstvu. -istaknuo je.

antonio kossi2

Međutim, Antonio žali što nema mogućnosti nastupa na križevačkom Prvenstvu Hrvatske kako bi dio atrakcija i odlične vožnje mogao pokazati i dati domaćoj publici. -Tome je zaslužan organizator Stjepan Peršin koji neće organizirati ovu disciplinu, zbog prenatrpane stanice, jer oldtimera ima 12 klasa i to rastegne satnicu, a u klasi ima po cca 2 vozača. – razočarano pojašnjava.

antonio kossi2

-Hvala prijateljima, navijačima i sponzorima koji mi pomažu, Berman plastika, Mali Bero-Juraj Jokić, Tommo junior-Tomislav Brestak, Fortes plus, NIL-Luka Krezo, KTM moto-špica, Tomica Miklin. -zaključno je rekako Kossi.

Inače, njegov Jaska Tim u Požegi je osvojio ukupno prvo mjesto, dok je u klupskom poretku MCK Jaska zauzela drugo mjesto.

antonio kossi3 antonio kossi9 antonio kossi6 antonio kossi5 antonio kossi4

dp/prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: Kristina Štedul Fabac/PIXSELL

[FOTO/VIDEO] Otvoren KTC-ov centar u Karlovcu

U nazočnosti brojnih kupaca, uzvanika i vlasnika obitelji Katavić iz Križevaca u Senjskoj ulici na …

PRO_1550

[FOTO/VIDEO] Još jedna prometna nesreća na novom semaforiziranom raskrižju u Križevcima

Novo semaforizirano raskrižje je nekoliko mjeseci u funkciji u Križevcima, a već je bilo nekoliko …