rušenje kuća

Sve veći interes Đurđevčana za subvencionirano rušenje starih kuća

Mjera sufinanciranja rušenja starih, zapuštenih i opasnih objekata na području grada i prigradskih naselja koju je Grad Đurđevac kao takvu počeo provoditi sredinom 2016. godine, pokazala se vrlo učinkovitom. Do sada je uklonjeno 75 ruševnih objekata, dok se za njih desetak trenutno čeka rušenje.

Ova mjera je privukla veliki interes vlasnika za uklanjanje takvih objekata zbog mogućnost sufinanciranja čime im se znatno smanjuju troškovi rušenja. U Grad i dalje pristižu zahtjevi za sufinanciranje rušenja te će broj srušenih kuća do kraja godine znatno povećati, javljaju iz Gradske uprave.

rušenje kuća g.karlovčana

Sukladno Odluci o komunalnom redu Grad sufinancira rušenje stambenih objekata upisanih u Registar zapuštenih stambenih objekata na području Grada s iznosom od 7500 kuna, a sredstva se odobravaju pod uvjetom da vlasnici objekat sruše u roku od 30 dana od izdavanja rješenja te da urede i ograde gradilište.

Odobravanjem ovih sredstava cilj je potaknuti ljude da sruše kuće nepodobne za život, te da ograde svoju parcelu što je preduvjet. Najčešće su to opasne građevine u kojima najmanje pet godina nitko ne živi.

Grad od prošle godine sufinancira i rušenje ograda koje graniče s javnim površinama, a sagrađene su od betona, cigle i drugih teških materijala te predstavljaju opasnu građevinu. Grad ih temeljem zahtjeva vlasnika uklanja o svom trošku, a snosi i trošak postavljanja panel ograde u iznosu od 110 kuna po dužnom metru. Do sada je primljeno oko 25 ovakvih zahtjeva.

janci

– S provođenjem ovih mjera nastavljamo i dalje, te smo izuzetno zadovoljni budući da se ovime dobiva na vrijednosti zemljišta, otvaraju se nova gradilišta za mlade obitelji koje traže pogodno mjesto za izgradnju kuće, a ujedno se uklanja potencijalna opasnost – rekao je gradonačelnik Đurđevca, Hrvoje Janči i dodao kako za narednu godinu planiraju i veći iznos u proračunu za provođenje ovih mjera.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

Foto: OSRH/V. Jovanovac

[FOTO] ‘Pumin skok 18’ // Pripadnici Puma pješače 184 kilometra – tijekom vikenda prošli Đurđevac i Koprivnicu

Pripadnici 2. mehanizirane bojne Pume krenuli su 12. prosinca na šestodnevnu hodnju od Našica do …

foto

Lijep dan je pred nama

Prevladavat će sunčano, na kopnu uz umjerenu naoblaku. Navečer sa zapada naoblačenje, u noći na …