vatrogasci

Vatrogascima se smrzla voda pri gašenju požara

Požar, koji je poslijepodne buknuo u Dugopolju, vatrogasci su dijelom obuzdali, ali kako im se zbog niskih temperatura smrzavala voda u naprtnjačama, gašenje će nastaviti surtra, doznaje se zapovjednika DVD-a Dugopolje Gorana Rogošića.
Taj je požar je oko 15,30 sati buknuo u Medinoj Dragi. Osam vatrogasaca s tri vozila su u tri sata gašenja uspjeli sanirati južnu stranu.

“U 18,30 sati je pao mrak i više nije bilo mogućnosti da se bilo što na terenu vidi, a s obzirom da je vanjska temperatura pala na minus sedam, voda nam se u naprtnjačama smrzla, te nismo bili u mogućnosti dalje gasiti. Bitno je da smo sanirali ovu stranu požarišta koja je bila na strani kuća. Tijekom noći ćemo nadzirati požarište, a onda sutradan nastaviti s gašenjem”, izjavio je za Hinu zapovjednik Rogošić dodavši da je do sada, prema gruboj procjeni, opožareno desetak hektara trave, niskog raslinja i makije.

Dugopoljski gasitelji su prije toga ugasili požar na deponiju automobila u Dugopolju u 14,45 sati.
(Hina)

fah

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

ilustracija

U Dravi pronađeno mrtvo tijelo Marije Hutinski

Policijska uprava varaždinska izvijestila je kako je danas oko 9.15 sati Operativno-komunikacijski centar policije zaprimio …

hitna

Muškarac (47) poginuo na radnom mjestu

Radnik zagrebačkog poduzeća poginuo je u četvrtak oko 8 sati u Vrpoljskoj ulici (Dubrava) na …