Izjava dana
bolnica_19_(9)

Uskoro natječaj za izvođača radova obnove zgrade bjelovarske bolnice

Zamjenica bjelovarsko-bilogorskog župana Bojana Hribljan, ravnatelj Opće bolnice Bjelovar dr. med. Ali Allouch i ravnateljica Doma zdravlja Ljubica Čaić održali su jučer konferenciju za medije na temu raspisivanja natječaja za trenutno najveću investiciju na području grada Bjelovara, energetsku obnovu zgrade Opće bolnice Bjelovar i Stomatologije koja kreće u realizaciju.

Riječ je o projektu vrijednom 8,2 milijuna kuna za koji je zatvorena financijska konstrukcija i osigurana sredstva, a uskoro će se raspisati i natječaj za izvođača radova, jer završene su sve pripreme projekta vezane uz raspisivanje javne nabave, javljaju iz Bjelovarsko-bilogorske županije.

bolnica_19_(1)

Naime, financiranje energetske obnove bolnice i Stomatologije osigurano je na način da je potpisan ugovor o sufinanciranju projekta s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 5 milijuna kuna temeljem europskih sredstava, 2,6 milijuna kuna osigurano je iz Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini, a preostalih 700.000 kuna osigurava Opća bolnica Bjelovar i osnivač Bjelovarsko-bilogorska županija.

Najvrjedniji je to projekt na području grada Bjelovara koji kreće u realizaciju, a podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu zgrade bolnice u kojoj se nalaze Ginekologija, ambulante Opće medicine, Dispanzer za žene i popratni odjeli te kompletna zgrada Stomatologije.

bolnica_19_(19)

Druga je to po vrijednosti investicija u Opću bolnicu Bjelovar, nakon gradnje nove zgrade bolnice, a koja će doprinijeti podizanju standarda u zdravstvu kako za zaposlenike bolnice, tako i za pacijente.

Obnova navedenih zgrada podrazumijeva kompletnu energetsku obnovu koja između ostalog donosi izmjenu stolarije, postavljanje nove termo ovojnice/fasade i izmjenu krovišta.

Inače, investicije Bjelovarsko-bilogorske županije na području grada Bjelovara iznose preko 250 milijuna kuna, a uz ulaganja u bjelovarsku bolnicu tu je i obnova Doma za starije osobe, Centar kompetentnosti pri Medicinskoj školi Bjelovar, gradnja Glazbene škole i drugi.

– Sretan sam da mogu najaviti objavu tendera za građevinsko obrtničke radove u veljači jer projekt nije upitan i sredstva su osigurana – istaknuo je dr. Ali Allouch.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

vrijeme

Evo kakvo vrijeme nas očekuje u petak

Pretežno oblačno s kišom, na Jadranu ponegdje obilnijom uz grmljavinu. U gorju snijeg uz stvaranje …

groblje

Majka traži istinu: Zbog propusta mrtvozornika koji nije na vrijeme napravio obdukciju – tuži državu Europskom sudu

Očajna majka već tri godine traži istinu o smrti 19-godišnjeg sina. Zbog propusta mrtvozornika – …