dvorana ban jelacic

Uskoro kreću radovi na uređenju dvorane za sjednice Vlade “Ban Jelačić” vrijedni 4,1 milijuna kuna

Danas je u dvorani Banskih dvora održana posljednja sjednica Vlade uoči konzervatorskih i ostalih nužnih radova na uređenju dvorane, koja je zaštićeni spomenik kulture nulte kategorije.

Ovog ljeta stečeni su svi tehnički preduvjeti za realizaciju uređenja dvorane za koju su prve pripremne radnje zatražene još 2008. godine.

Nakon provedenog postupka javne nabave, odbrana je ekonomski najpovoljnija ponuda ponuditelja tvrtke Hedom d.o.o. Osim građevinsko-obrtničkih radova, elektroradova i strojarskih radova, koje će izvoditi tvrtka Hedom d.o.o., ugovoreni su konzervatorsko-restauratorski radovi, koje će izvoditi tvrtka Dok-art d.o.o. iz Zagreba, a usluge stručnog nadzora na izvođenjem radova, tvrtka Investinženjering d.o.o. iz Zagreba.

Dvorana “Ban Jelačić” bit će opremljena namještajem koji je produkt hrvatskog dizajna i proizveden u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost svih radova i nabave opreme za dvoranu “Ban Jelačić” procjenjuje se u iznosu od oko 4,1 milijun kuna uključujući porez na dodanu vrijednost, a kraj radova predviđa se u prvom tromjesečju 2019. godine.

U vrijeme radova na dvorani “Ban Jelačić” sjednice Vlade održavat će se u Svečanoj dvorani u Banskim dvorima. Tijekom izvođenja radova ispred Vladine zgrade biti postavljena djelomična skela, priopćeno je iz Vlade RH.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

Igor Kralj/PIXSELL

Projekcija na fontanama povodom Svjetskog dana šećerne bolesti

Povodom Svjetskog dana šećerne bolesti fontane u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu osvijetljene su …

vrijeme133

Pretežno sunčano

Pretežno sunčano, u unutrašnjosti mjestimice uz promjenljivu naoblaku. Ujutro tek ponegdje magla i sumaglica uz …