dvorana ban jelacic

Uskoro kreću radovi na uređenju dvorane za sjednice Vlade “Ban Jelačić” vrijedni 4,1 milijuna kuna

Danas je u dvorani Banskih dvora održana posljednja sjednica Vlade uoči konzervatorskih i ostalih nužnih radova na uređenju dvorane, koja je zaštićeni spomenik kulture nulte kategorije.

Ovog ljeta stečeni su svi tehnički preduvjeti za realizaciju uređenja dvorane za koju su prve pripremne radnje zatražene još 2008. godine.

Nakon provedenog postupka javne nabave, odbrana je ekonomski najpovoljnija ponuda ponuditelja tvrtke Hedom d.o.o. Osim građevinsko-obrtničkih radova, elektroradova i strojarskih radova, koje će izvoditi tvrtka Hedom d.o.o., ugovoreni su konzervatorsko-restauratorski radovi, koje će izvoditi tvrtka Dok-art d.o.o. iz Zagreba, a usluge stručnog nadzora na izvođenjem radova, tvrtka Investinženjering d.o.o. iz Zagreba.

Dvorana “Ban Jelačić” bit će opremljena namještajem koji je produkt hrvatskog dizajna i proizveden u Hrvatskoj. Ukupna vrijednost svih radova i nabave opreme za dvoranu “Ban Jelačić” procjenjuje se u iznosu od oko 4,1 milijun kuna uključujući porez na dodanu vrijednost, a kraj radova predviđa se u prvom tromjesečju 2019. godine.

U vrijeme radova na dvorani “Ban Jelačić” sjednice Vlade održavat će se u Svečanoj dvorani u Banskim dvorima. Tijekom izvođenja radova ispred Vladine zgrade biti postavljena djelomična skela, priopćeno je iz Vlade RH.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

vrijeme

Pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito i svježije

Pretežno sunčano, razmjerno vjetrovito i svježije. U unutrašnjosti će puhati povremeno umjeren sjeveroistočnjak, u istočnoj …

brza cesta krizevci

BRZA CESTA KRIŽEVCI-KOPRIVNICA-GOLA Željko Lacković: Cestovna stranputica politike podvijanja repa

S ciljem upoznavanja medija i javnosti sa stvarnim stanjem projekta brze ceste do Koprivnice sazvao …