Izjava dana
Foto: G. Obran
Foto: G. Obran

Uređuju prilazni put i staze na Židovskom groblju u Koprivnici

Grad Koprivnica je u skladu s Programom zaštite spomenika kulture za 2018. godinu prijavio izvođenje građevinskih radova na Židovskom groblju u Koprivnici. Programom kulturnog razvitka za 2018. godinu odobreno je 100.000 kuna Ministarstva kulture, a preostali iznos osigurava Grad Koprivnica.

– Proveden je postupak nabave, sklopljen je Ugovor s izvođačem radova Koming iz Koprivnice na iznos od 146.569,40 kuna bez PDV-a, a što iznosi – objasnila je Ivana Ledinski Cvetković iz Grada. Dodala je kako izvođač ispunjava uvjete stručne osposobljenosti za obavljanje poslova na zaštiti i očuvanju kulturnih dobara, a stručni nadzor obavlja Đurđica Bajić, dipl.ing.arh. iz tvrtke Coart d.o.o. Koprivnica.

radovi židovsko

– Sredstva će se koristiti namjenski, a predviđeno je izvođenje radova na uređenju okoliša Židovskog groblja i to prilaznog puta i staze do spomenika poginulima u Prvom i Drugom svjetskom ratu te uređenje prostora s klupama iza spomenika historicističkih karakteristika koji je dio nekadašnje mrtvačnice – objasnila je i dodala kako će se na taj način  formirati prostor koji će služiti kao muzej na otvorenom.

Nastavak radova kojim bi se obnovio spomenik poginulima u Prvom i Drugom svjetskom ratu planiran je u 2019. godini, a realizacija ovisi o odobrenim sredstvima Ministarstva kulture kojem smo prijavili navedeni program.

radovi židovsko2

go/prigorski.hr

 

Provjerite i ovo

Robert Anić/PIXSELL

Iz prodaje se povlači važan sastojak mnogih jela

Ministarstvo poljoprivrede u srijedu je izvijestilo potrošače da je s tržišta povučen austrijski povrtni temeljac …

vrijeme6

[VIDEO] Djelomice sunčano te iznadprosječno toplo

Djelomice sunčano te iznadprosječno toplo. Na sjevernom Jadranu i u gorskim predjelima povremeno povećana naoblaka, …