Izjava dana
groblje

Umrla bazilijanka Ivana Gagić

Redovnica Hrvatske viceprovincije sv. Bazilija Velikog i sv. Makrine Ivana (Smilja) Gagić umrla je u ponedjeljak 28. svibnja u Vinogradskoj bolnici u Zagrebu, u 64. godini života i 10. godini svetih zavjeta.

Rođena je u obitelji Ivana i Cvjete rođ. Nevečerel 5. ožujka 1954. u župi sv. Josipa na Trešnjevci u Zagrebu. Nakon završene škole za višeg ekonomskog tehničara radila je u uredima i tražila osmišljenje svog života. Već u svojim zrelim godinama, 4. studenoga 2004. došla je u križevački Samostan sv. Bazilija. Jednostavnost, požrtvovnost, pravednost i srdačnost kojom je vršila poslove bila je preporuka da započne pripremu za redovnički život. U novicijat je ušla 8. prosinca 2005., prve zavjete položila je 8. prosinca 2007., a vječne 9. prosinca 2012. u grkokatoličkoj konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu.

Pokopana je u petak 1. lipnja na zagrebačkom groblju Mirogoj, a za nju je služena zaupokojena liturgija u konkatedrali Sv. Ćirila i Metoda u Zagrebu.

ika.hr/prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

DSC06294

Biskup Antun Škvorčević krstio šesto dijete obitelji Grgić

Požeški biskup Antun Škvorčević pohodio je u nedjelju, 14. listopada župu sv. Luke Evanđelista u …

Sveta-Terezija-Avilska

Sveta Terezija Avilska, prva žena naučiteljica Crkve

Dana 15. listopada Crkva časti sv. Tereziju Avilsku, prvu ženu naučiteljicu, mističarku, reformatoricu karmelićanki, zaštitnicu …