markac topolovec

Umirovljeni časnik Hrvatske vojske Željko Topolovec predložen za počasnog građanina Križevaca

Predsjednik Gradskog vijeća Dragutin Guzalić sazvao je najvjerojatnije posljednju sjednicu Gradskog vijeća Grada Križevaca koja će se održati u srijedu, 12. travnja 2017.

Predloženi dnevni red broji 19. točaka, a gradski vijećnici će na prijedlog Odbora za dodjelu javnih priznanja donijeti odluku o dodjeli javnih priznanja. Za počasnog građanina Grada Križevaca predložen je Željko Topolovec iz Križevaca, umirovljeni časnik Hrvatske vojske koji je dao iznimni doprinos tijekom Domovinskog rata u borbi za slobodnu i neovisnu Republiku Hrvatsku, a nakon završetka rata svoja znanja i iskustva prenosi polaznicima stožerne škole te se angažira u radu udruge koja promiče vrijednosti Domovinskog rata.

Za nagradu za životno djelo predložen je Antun Bednaić iz Križevaca za iznimni doprinos promoviranju sporta, posebno za nesebičan rad s mladima kao voditelj Križevačke škole nogometa.

Za plaketu grada Križevaca predloženo je Djelo Marijino – pokret fokolara za uspješni dugogodišnji rad u Križevcima i postignute rezultate na unaprjeđenju predškolskog odgoja i obrazovanja posebno preko Dječjeg vrtića Zraka sunca.

Za plaketu Grada Križevaca predložen je i Ogranak Matice hrvatske u Križevcima za iznimni doprinos promicanju kulture i umjetnosti, znanosti i cjelokupnoga društvenoga života te ugleda Grada Križevaca u Hrvatskoj i svijetu.

Vatrogasna zajednica Grada Križevaca također će dobiti plaketu Grada Križevaca uz 70. obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na promicanju dobrovoljnog vatrogastva.

Za priznanje Grada Križevaca predložena je Đurđica Trbus iz Križevaca za iznimni doprinos razvoju i promoviranju djelatnosti Gradskog društva Crvenog križa Križevci.

Priznanje grada Križevaca primit će i Martina Valec Rebić iz Križevaca za iznimni doprinos unapređenju kulturnog, društvenog i vjerskog života Grada Križevaca.

Priznanje Grada Križevaca primit će i Milan Mišir iz Križevaca za dugogodišnji rad i uzorne uspjehe u promicanju uzgoja autohtonih pasmina peradi.

Svečana dodjela javnih priznanja održat će se na svečanoj sjednici povodom Dana Grada Križevaca.

prigorski.hr

Provjerite i ovo

ktc

[FOTO] RUKOMET: KTC prezimljuje na prvom mjestu

Rukomet 1. HRL sjever – zaostala utakmica 4. kola KTC-METALAC 34:29 (16:17) KRIŽEVCI GŠSD “Ljudevita …

IMG_9942_resize

[FOTO] Održana Božićna radionica u Dječjem vrtiću Križevci

Božićna radionica u Dječjem vrtiću Križevci održana je u srijedu u popodnevnim satima.  Ravnateljica Dječjeg …