maslacak1

Udruga Maslačak sakupila 2000 kilograma čepova

Udruga osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji “Maslačak” Križevci je u suradnji s Komunalnim poduzećem Križevci pokrenula akciju sakupljanja plastičnih čepova u okviru humanitarne akcije.

Humanitarna akcija Udruzi “Maslačak” pomozi da svoj kombi vozi trajala je od 21. rujna 2017. do 19. prosinca 2017. godine, a u akciju sakupljanja plastičnih čepova uključila se lokalna, ali i šira zajednica.

Čepovi su se sakupljali u gradskim osnovnim i srednjim školama, dječjim vrtićima, područnim školama, Učeničkom domu, ugostiteljskim objektima, građani su ih sakupljali kod kuća i na radnom mjestu. Čepovi su stizali i poštom, a jedna pošiljka je stigla kamionom s Malog Lošinja.

U akciju su se uključili i Učenički domovi iz Splita i Ivanić Grada, Srednja škola iz Vrbovca, udruge iz Čakovca i Svetog Ivana Zeline, Dječji vrtić iz Dubrave, građani Koprivnice i mnogi drugi.

maslacak

Svi zajedno su sakupili 2000 kilograma čepova, čime su učinili dobro djelo i pridonijeli zaštiti okoliša. Čepove će otkupiti i za daljnju preradu iskoristiti firma Drava International iz Osijeka, a sredstva dobivena otkupom čepova namijenjena su za kupnju kombi vozila.

Do sada je sakupljeno 143.000,00 kuna od potrebnih 220.000,00 kuna. Račun za nabavu kombi vozila HR 8423400091510883812 PBZ je još uvijek otvoren pa se mogu uplatiti donacije. Hvala svima koji su sudjelovali u ovoj akciji!, poručili su iz Udruge Maslačak.

prigorski.hr

Komentari

Komentara

Provjerite i ovo

ilustracija Ivica Galović/Pixsell

Marihuana oduzeta muškarcu u Križevcima

Policijska uprava koprivničko-križevačka priopćile je kako je u subotu u 23,15 sati u Križevcima zatečen …

radnik rukometasice

Rukomet – 1. liga djevojčica 2006. godište i mlađe: Radnikovke igrale s Lokomotivom

Djevojčice ŽRK Radnik igrale su u Zagrebu s vršnjakinjama Lokomotive. Križevčanke su pobijedile Lokomotivu II …